Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Razmišljate o životu u Švedskoj? Privlači li vas Stockholm? Razmislite dvaput biste li se mogli nositi s gradom kojem manjka smoga i ima previše muzeja.


Sjećate li se legendarnoga skeča, doživljaja Muje iz Kanade? Njegovih muka sa snijegom i "grtalicama"?  Osvrt tuđe zemlje na tom je tragu upravo na Facebook profilu objavio i Saša Radović, novinar i redatelj iz Podgorice, pa izazvao salve smijeha kod više stotina tisuća ljudi.

Vezani članci Andres Tegnell, glavni švedski epidemiolog Švedska se bori s drugim valom pandemije, nade u kolektivni imunitet sve slabije: "Vidimo simultano širenje u zajednici" Koronavirus u Švedskoj, ilustracija Korona divlja i u Švedskoj, uvode se strože mjere. Premijer upozorava: "Zbog stanja s COVID-om moglo bi postati tamno kao u rogu"

Radović je u nedjelju napravio paralelu između tamošnjeg društva i sredine iz koje dolazi, snimio duhovitu razglednicu iz Stockholma, te vam predlažemo u nastavku da poslušate iz prve ruke što je sve "trulo" u toj državi Švedskoj, od neprimjereno mnogo parkova pa sve do sulude brojke od 70 muzeja u glavnom gradu.