Babun i lav
Babun i lav Foto: YouTube/Screenshot

Babuni obično nisu prijatelji velikih mačaka, a ovo je prvi prizor razmjene nježnosti koju je vodič u nacionalnom parku vidio u 20 godina.


Kurt Schultz već 20 godina radi kao vodič u nacionalnom parku, a nedavno je snimio jedinstveni prizor u nacionalnom parku Kruger u Južnoafričkoj Republici koji ga je podsjetio na scene iz crtića ''Kralj lavova''. Na snimci koju je objavio na društvenim mrežama zabilježen je babun koji je ''posvojio'' lavića dok mu je majka bila u lovu.

Vezani članci Piton i banana Banana ili zmija? Pogledajte ovu ljepoticu i provjerite može li prevariti i vas Hobotnica (Foto: Screenshot/YouTube) Ovi ronioci vjeruju da su hobotnice najprivrženije životinje, ne skidaju krakove s njih

Na snimci se vidi kako se babun penje po drvetu dok grli lavića, a onda ga i čisti. Autor snimke tvrdi da babuni imaju sklonost ubijati mlade leoparde, pa čak i lavove, no ovo je prvi put u 20 godina koliko radi u safariju da je vidio babuna kako se brine o laviću.

Kurt je promatrao par gotovo sat vremena prije nego što je otišao, a snimku koja kao da je ispala iz kultnog animiranog filma u kojem babun Rafiki brine o laviću Simbi možete pogledati u nastavku.