Simon Weckert
Simon Weckert Foto: http://simonweckert.com/

Berlinski umjetnik uspio je prevariti Google i postaviti novo pitanje o odnosu ljudi i tehnologije.


Simon Weckert berlinski je umjetnik posvećen digitalnom svijetu pa svojim djelima i performansima ukazuje na društveni utjecaj tehnologije na sadašnje i buduće generacije. U svojem najnovijem performansu prošetao je ulicom i za sobom vukao kolica puna pametnih telefona.

Vezani članci Korona u Njemačkoj Ovu europsku zemlju smatraju uzorom u upravljanju pandemijom, a sada su objavili da proširuju svoj popis rizičnih područja u drugim državama Koronavirus na ulicama Berlina Preokret: Sud ipak dopustio prosvjede u Berlinu koje su zabranile gradske vlasti, policija se priprema za nasilje

Iako je Simon prošetao gotovo praznom ulicom, zbog mobitela koje je vukao za sobom Google je registrirao gužvu na prometnici te je ubrzo zatvorio i počeo preusmjeravati promet. Svoju šetnju zabilježio je i kamerama, a do sada ju je pogledalo više od milijun ljudi.

Nastup koji otkriva kako se Googleovim kartama može manipulirati, ne samo za stvaranje zastoja već i za utjecanje na cijena nekretnina ili smještaja na koje Google sve više utječe, možete pogledati u nastavku.