Simon Weckert
Simon Weckert Foto: http://simonweckert.com/

Berlinski umjetnik uspio je prevariti Google i postaviti novo pitanje o odnosu ljudi i tehnologije.


Simon Weckert berlinski je umjetnik posvećen digitalnom svijetu pa svojim djelima i performansima ukazuje na društveni utjecaj tehnologije na sadašnje i buduće generacije. U svojem najnovijem performansu prošetao je ulicom i za sobom vukao kolica puna pametnih telefona.

Vezani članci Markus Soeder Iz Njemačke stižu ozbiljne kritike: ''U Bruxellesu je trenutno sve čudno tiho'' Hrvati u Njemačku više ne dolaze samo kako bi zarađivali (Foto: Dnevnik.hr) Hrvati u Berlin više ne dolaze samo zarađivati: "Gastarbajter znači radnik u gostima, a oni nisu više radnici"

Iako je Simon prošetao gotovo praznom ulicom, zbog mobitela koje je vukao za sobom Google je registrirao gužvu na prometnici te je ubrzo zatvorio i počeo preusmjeravati promet. Svoju šetnju zabilježio je i kamerama, a do sada ju je pogledalo više od milijun ljudi.

Nastup koji otkriva kako se Googleovim kartama može manipulirati, ne samo za stvaranje zastoja već i za utjecanje na cijena nekretnina ili smještaja na koje Google sve više utječe, možete pogledati u nastavku.