Spretni je pilot uspješno spustio zrakoplov Bombardier Q400 (FOTO: YouTube/Screenshot)
Spretni je pilot uspješno spustio zrakoplov Bombardier Q400 (FOTO: YouTube/Screenshot)

Zrakoplov su uoči kontakta s pistom, tako barem govore dostupni podaci, tukli bočni vjetrovi od 110 kilometara na sat.


Neimenovani pilot tvrtke Eurowings uspio je u četvrtak prizemljiti zrakoplov Bombardier Q400 u uvjetima u kojima bi mnogi naprosto odustali zbog sigurnosti putnika i posade.

Vezani članci Pilot Teodor Goričanec (Foto: Dnevnik.hr) Ispovijest pilota koji je sletio na autocestu: "Htio sam samo jednu stvar... Razmišljao sam da nikoga ne ozlijedim i da se avion ne zapali" Slika nije dostupna VIDEO Pilot se onesvijestio, prisilno slijetanje izveo putnik

Prema dostupnim podacima, pri samome slijetanju u luku u Düsseldorfu avion su tukli bočni vjetrovi koji su dosezali brzinu od 110 kilometara na sat, međutim pilot im se uspio oduprijeti i unatoč tome što su letjelicu gadno njihali uoči kontakta s pistom.

U ovom trenutku nije poznato ni to koliko se u zrakoplovu nalazilo putnika, ali da su u cijenu karte dobili i show koji će ponijeti kroz život, dobili su.

Kada smo već kod Düsseldorfa i oluje Friederike, dodajmo da je u tom kraju najgore prošlo, ali i da su u četvrtak navečer njemački mediji izvijestili da je nevrijeme u toj državi odnijelo najmanje šest života.