Bježala je na kraju što su je brže noge nosile (FOTO: Screenshot)
Bježala je na kraju što su je brže noge nosile (FOTO: Screenshot)

Jednom kada shvate da je hrana tamo gdje su i ljudi, galebovi lako postaju naporni i agresivni.


Ako to niste znali, brojna turistička mjesta diljem svijeta brane ljudima da hrane galebove. Kazne za takav čin su ovog ljeta stupile na snagu i u Velikoj Britaniji, te će vam iz džepa izbiti 700 kuna ukoliko vas redari svejedno uhvate kako punite želuce tim pticama.

Vezani članci U Zagrebu krivotvorili Covid potvrde - 3 Medicinska sestra krivotvorila i prodavala Covid potvrde, prijeti joj zatvorska kazna:''Nije mi palo na pamet da bi netko to napravio'' Šetanje pasa / Ilustracija Tvrdolinijaši ne odustaju od zakona: Držanje kućnih ljubimaca i šetanje pasa bit će kažnjivo

Što je u tome toliko pogrešno, pitate? Njihova gadna narav. Naime, ukoliko se galebovi naviknu da je hrana tamo gdje su i ljudi, vrlo lako postaju naporni i agresivni.

Katkad se pretvaraju u prave otimače, s time da ćete u boljem slučaju završiti izrešetani njihovim izmetom. U gorem slijedi posjeti liječniku, pa tako brojni u Brightonu pamte nimalo ugodne ozljede.

Vjerovali ili ne, tamošnji su se galebovi okuražili do te mjere da su kljucali žrtve sve dok ne bi dobili traženu hranu, a javnost pamti i slučaj iz Cornwalla kada je jedna od ptica nekom djetetu unakazila prst dok je otimala rolicu s hrenovkom.

Dovoljno dobar razlog da se poštuju molbe i upozorenja? Definitivno. Međutim, uvijek ima onih koji vole učiti na teži način. Evo primjera.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju