Otrovni div

Kupače u plićaku iznenadila dvometarska crna mamba, hitne službe isprva im nisu vjerovale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iznenadila ih je crna mamba duga više od dva metra pa su odmah pozvali pomoć.

Kupači s plaže u južnoafričkom Durbanu ostali su iznenađeni kad su u plićaku spazili zmiju dugačku oko 250 centimetara koja im je izgledala kao crna mamba, vrlo otrovna vrsta koja se obično drži podalje od obale.

Kupači su obavijestili hitne službe, a tamo im isprva nisu vjerovali jer se mambe rijetko viđaju na obali, a preferiraju doline bogate vegetacijom. Spasitelji su svejedno došli dobro pripremljeni pa im ogromna otrovnica nije zadala probleme, piše Sunday Times.

''Iako su bili spremni za crnu mambu, spašavanje zmije duge 247 centimetara s plaže svejedno je bilo nadrealno iskustvo. Obala nije prirodno stanište tih zmija, no vjerojatno je došla do obale kanalima i rijekama'', poručili su iz udruge koja je spasila zmiju, a pritom i kupače.

Zmija je bila toliko iscrpljena da je spašavanje prošlo glatko: ''Kad smo joj se približili, jedva nas je primijetila. Bilo ju je vrlo jednostavno uhvatiti i ostala je mirna i kod veterinara.'' Iz udruge su poručili da će zmija biti zbrinuta dok se ne oporavi dovoljno da bude ponovno puštena u svoje prirodno stanište. Snimku crne mambe u plićaku možete pogledati u nastavku.