Izazov
Izazov Foto: Screenshot

TikTokom se širi opasan izazov na koji upozoravaju roditelji i liječnici diljem svijeta.


Mediji iz cijelog svijeta pišu o novom izazovu koji se širi društvenim mrežama, a procvao je na TikToku. Izazov ima nekoliko različitih imena koja variraju od izazova spoticanja u zraku do izazova slamanja lubanje.

Vezani članci Šaka u ustima Ljudi mogu sve što požele, a oni su si poželjeli ugurati šaku u usta NASA i metla Svi se odazvali na ''NASA-in izazov'' koji je moguće izvesti samo jednom godišnje i jako se iznenadili

Cilj je izazova navesti osobu da skoči, a onda je spotaknuti u zraku. Za izazov su potrebne tri osobe, od kojih je ona u sredini žrtva koja, ako sve prođe po planu, može imati ozbiljne posljedice, od potresa mozga do razbijene lubanje.

Na ovaj izazov upozoravaju liječnici diljem svijeta, a u Indiji se oglasila i policija, koja je mladima poslala poruku: ''Upotrijebite mozak, ne razbijajte glavu''.

Na Facebooku se oglasila i majka čiji je sin završio u bolnici nakon što su ga ''prijatelji'' spotaknuli na ovaj način. Nakon što je lupio glavom o asfalt, pokušao je ustati, no izgubi je svijest i pao na lice.

Zabrinuta majka odlučila je podijeliti snimke sina iz bolnice kako bi proširila svijest o opasnom izazovu, a u nastavku prenosimo neke od snimaka koje pokazuju koliko ozbiljne posljedice može imati ovaj izazov koji nitko ne bi trebao prihvatiti.