Oduševila ga gesta

Kapetan Picard prisjetio se nezaboravne uspomene sa snimanja ''Zvjezdanih staza'' u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velikog glumca oduševila je gesta u jednom zagrebačkom restoranu u kojem je mislio da ga nitko ne prepoznaje.

Društvenim mrežama ponovno kruži snimka Patricka Stewarta, glumca vjerojatno najpoznatijeg po ulozi kapetana Picarda u seriji ''Zvjezdane staze''. Na isječku iz emisije snimljene devedesetih godina prošlog stoljeća prepričava anegdotu iz jednog zagrebačkog restorana koja mu se urezala u pamćenje. Isječak iz emisije u kojoj prepričava nezaboravnu uspomenu iz Zagreba možete pogledati u nastavku.

 

Stewart je prepričao susret sa stoičkim konobarom iz zagrebačkog restorana u kojem su ga oduševila dalmatinska vina, no posebno ga se dojmio trenutak u kojem mu je konobar donio naručeno jelo s povrtnom replikom svemirskog broda Enterprise.

Glumca je taj detalj naročito oduševio jer je mislio da ga nitko u restoranu ne prepoznaje, pa mu čak ni konobar nije dao do znanja da zna koga poslužuje, sve dok nije vidio repliku svemirskog broda na tanjuru.

U nastavku razgovora opisao je kontrastni susret iz Los Angelesa gdje je podizao novac na bankomatu kad je vidio automobil koji mu se polako približava i zaustavlja iza njega. Iz automobila je izašao poveći muškarac koji ga je prvo pitao je li on Patrick Stewart, potom je li kapetan Picard, a onda je glasno uzviknuo: ''Obožavam Los Angeles!''.