Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvoboj pahuljice i gorostasa polučio je očekivano drugačiji rezultat u odnosu na onaj iz biblijske priče.


Za rata između Izraelaca i Filistejaca gotovo tri metra visoki Golijat izazvao je protivničku vojsku i zatražio da izvede svog šampiona kako bi vidjeli tko je bolji u borbi jedan na jedan. Izazov je prihvatio spram suparnika sićušni David, koji je, prema čuvenoj biblijskoj priči, Golijata ubio pomoću tek jednog hica iz praćke.

Vezani članci Obračun (Foto: Screenshot) ''Genijalci" se potukli s predmetima i nekim čudom izgubili tučnjavu Gwyneth Paltrow (Foto: Profimedia) Slavna plavuša kraljica je crvenih tepiha, a sad se pokazala u izdanju u kakvom je inače ne viđamo

Dokazivanja željni David kasnije je prema predaji postao kralj, no bi li bez oružja preživio sličan sukob, upravo su provjerili autori ruskog kanala True Gym, koji su na boj nagovorili 256 kilograma teškog i 190 centimetara visokog Andreja te 59 kilograma teškog i 161 centimetar visokog Alekseja.

Dvoboj pahuljice i gorostasa polučio je očekivano drugačiji rezultat, odnosno otkrio da bi David bez praćke u srazu s Filistejcem bio tek zujanje komarca.