Ruski auto
Ruski auto Foto: YouTube/Screenshot

Mitovi o ruskoj genijalnosti šire se već godinama, što kažete na ovaj izum?


Kad je riječ o kreativnim rješenjima, Rusi slove kao genijalci koji imaju jeftina i efikasna rješenja za svaki problem. Već desetljećima tako kruži posve izmišljena priča o ruskoj genijalnosti koja tvrdi da su Amerikanci svojevremeno potrošili milijune kako bi izumili penkalu koja radi u bestežinskom stanju dok su Rusi u svemir poslali običnu olovku.

Vezani članci Celeste Barber Proslavila se oponašanjem slavnih, sad je prati gotovo osam milijuna obožavatelja Maca Maca dala sve od sebe kako bi skočila, a onda raznježila cijeli internet urnebesnim padom

Dakako, riječ je o običnom mitu jer i američki i ruski astronauti danas koriste penkale koje su izumili Austrijanac Friedrich Schächter i Amerikanac Paul C. Fisher, no mitovi o ruskoj genijalnosti i dalje opstaju.

Jedan takav genijalni izum širi se društvenim mrežama, no postavlja se pitanje je li stvarno riječ o ruskom izumu ili ste slične stvari vidjeli i negdje drugdje. U ovom je slučaju riječ o automobilu koji umjesto stražnjih kotača koristi dio prikolice, a ovaj genijalni izum, koji također možda jednog dana završi na nekom svemirskom vozilu, možete pogledati u nastavku.