Devetogodišnjak pali LED žarulju - dodirom (Screenshot YouTube)
Devetogodišnjak pali LED žarulju - dodirom (Screenshot YouTube)

Sramežljivi devetogodišnjak iz iz Indije našao se u središtu pozornosti nakon što je njegova obitelj otkrila da može upaliti LED žarulju – dodirom.


Abu Thahir iz indijskog grada Kerala kaže da je otkrio svoju sposobnost kada je njegov otac, inače električar, s posla donio žarulju kući. 

Vezani članci Nicolas Maduro (Foto: AFP) Predsjednik Venezuele: ''Sustavi električne energije u državi su meta cyber napada'' Slika nije dostupna Svi kvarovi popravljeni, Indijci ponovno imaju struju

Abu se našao u središtu pozornosti na društvenim mrežama nakon što je njegova teta podijelila videosnimku na kojoj se vidi njegova nevjerojatna sposobnost.

Njegova obitelj tvrdi da je njegova sposobnost autentična, a stručnjaci kažu da se njegovo tijelo vjerojatno ponaša kao električni vodič zbog zbog visoke koncentracije soli u njegovu znoju.

"Ljudi koji se više znoje obično imaju veću koncentraciju soli u tijelu. Ako je ta koncentracija neuobičajeno visoka, njihova tijela mogu provoditi električnu energiju", pojasnio je stručnjak Joshy K. Kuriakose za The Week.

Thahir za sada može upaliti samo LED žarulje s mogućnošću ponovnog punjenja.