Nemoguće je zamisliti tu hladnoću (FOTO: YouTube/Screenshot)
Nemoguće je zamisliti tu hladnoću (FOTO: YouTube/Screenshot)

Rusko selo Ojmjakon hladnije je čak i od srca vašeg bivšeg partnera.


Ojmjakon, rusko selo koje nosi titulu najhladnijeg naseljenog mjesta na svijetu, po svemu sudeći iz dana u dan privlači sve više luckastih turista koji se žele na društvenim mrežama pohvaliti da su se okupali na nama nezamislivo niskim temperaturama.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Ovako izgleda stubište zgrade na -59 Slika nije dostupna 'Marsovske' temperature u Rusiji odnijele već 123 života

Nakon što su kraj nedavno posjetili kineski, sada su stigli i japanski gosti, koji su se unatoč temperaturama nižim od 60 Celzijevih stupnjeva nakratko bacili u lokalni izvor.

Kakav je to bio osjećaj otprilike će vam dočarati vriskovi najhrabrijeg među njima, čiji su avanturu pratile i televizijske kamere.

Inače, kada smo kod Ojmjakona smještenoga u Jakutskoj republici, kažimo da je 6. veljače 1933. godine u tamošnjoj meteorološkoj postaji izmjereno −67.7 °C te da se ta temperatura vodi kao najhladnija izmjerena na sjevernoj hemisferi. 

Govoreći o neslužbenim brojkama, 1938. godine je navodno temperatura pala na -77.8 °C, čime se minus u Ojmjakonu približio najnižem izmjerenom u 20. stoljeću na antartičkoj postaji Vostok (-89.2 °C).