Sretne žene
Sretne žene Foto: Alessandro Biascioli

Islamski svećenik iz Saudijske Arabije, šeik Abdulah Ahmed al Mutlak kazao je da suprugama dopušteno odbiti spolni odnos s muževima koji se ne pridržavaju mjera opreza usred pandemije koronavirusa.


"Vi uopće niste grešnica... samo štitite sebe", pojasnio je šeik odgovarajući gledateljici koja je pitanje postavila u vjerskoj TV emisiji pod nazivom "Fetva", koja se emitira u programu državne televizije.

Vezani članci Članovi Nacionalnog kriznog stožera i testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 Jedna županija traži da se ne otvaraju terase kafića: "Epidemiološka situacija se pogoršala, žarišta su obiteljska okupljanja" Cijepljenje, ilustracija Epidemiološko društvo ima plan kako cijepiti više ljudi: "Može se izvući dodatna doza - za Pfizer sedma, a za AstraZenecu i Modernu 11. doza"

Žena je pojasnila da njezin muž ni u doba pandemije koronavirusa ne ostaje doma i ne pridržava se propisanih ograničenja te je dodala da se boji zaraze koronavirusom ako udovolji njegovoj želji za spolnim odnosom.

"Držite se podalje od njega. Ako je suprug nemaran, supruga ima pravo uskratiti mu spolni odnos", odgovorio joj je.

U kraljevini je dosad službeno registrirano ukupno 2463 slučaja zaraze virusom i 34 smrtna slučaja.