Poljski Amityville

Obitelj pobjegla glavom bez obzira iz kuće koju su zaposjeli duhovi, čitava država počela pratiti slučaj

U ovoj je kući, tako barem kaže priča, sovjetska vojska pobila jednu njemačku obitelj (FOTO: YouTube/Screenshot)
U ovoj je kući, tako barem kaže priča, sovjetska vojska pobila jednu njemačku obitelj (FOTO: YouTube/Screenshot)
U spornoj je kući, tako barem kaže priča, sovjetska vojska pobila jednu njemačku obitelj

Bez obzira što privatno mislili o paranormalnim fenomenima, vjerovali u postojanje nekih drugih sila ili ne, jedna se obitelj iz poljskog sela Turzy Wielkiej nalazi već danima u središtu medijske pažnje zbog navodnih problema s duhom (ili više njih)!

Naime, sedmeročlana obitelj Pokropski pobjegla je u noći 30. studenog glavom bez obzira iz vlastite kuće, a sve nakon što je kuću tjedan dana ranije iznenada zaposjeo onostrani entitet.

Baš kao i u brojnim drugim sličnim pričama, entitet se namjerio na žive stanare u namjeri da ih progna, a teror je počeo kucanjem na vrata. Potom je stao bacati razne predmete, gdjekad i na ukućane, što je u njima u konačnici izazvalo toliku jezu da su se sklonili u prostorije obližnjeg Caritasa.

"Još sam istu noć otrčala po svećenika. Otac Culepa odmah je pošao za mnom i izrekao koju molitvu, ali nije bilo učinka. Sutradan je organizirao misu za našu obitelj, pa svratio da vidi je li se stanje popravilo. No tek tu je uslijedio šok jer je entitet počeo gađati i njega!" ispričala je radoznalim novinarima gospođa Krystyna te u nastavku kazala:

"Svećenik je potom pokušao pronaći uzrok fenomenu, pa nas redom sve ispitao je li se u našim životima što dogodilo nedavno, ima li unutar kuće kakvih novina. Tada sam se sjetila da smo nabavili trosjed te da su se paranormalne pojave počele događati s dolaskom tog komada namještaja."

Probudili su se duhovi njemačke obitelji koju je pobila sovjetska vojska?!

"Vratili smo ga, ali uzalud. Predmeti su nastavili letjeti, a pojavio se i niz drugih fenomena. Iz stropa je počela curiti voda, a susjedili su svjedočili i paljenju te gašenju svjetala unatoč tome što je kuća u tim trenucima bila prazna", dodala je gospođa Krystyna uz naglasak na to da je cijelo selo prestravljeno i da mnogi idu spavati s krunicama u rukama.

Zanimljivo, brojni su mještani novinarima potvrdili da obitelj ne izmišlja te da su se vlastitim očima uvjerili u to što se zbiva, a u ponedjeljak je upomoć napokon priskočio i egzorcist Leszek Korzeniecki.

Korzeniecki je nakon rituala ustvrdio da su se duhovi smirili, ali ne i otišli, te je obećao da će nastaviti dolaziti sve dok situacija ne bude riješena.

Uz to je odbacio teoriju o trosjedu na koji je bačen urok i naveo da su pravi uzrok problemima pokojni stanari. Kazao je da je u tom domu svojedobno živjela njemačka obitelj koju je pobila sovjetska vojska i da zasad ne može utvrditi što želi od živih.

S njim se složio i neimenovani katoločki svećenik iz Płocka prema kojemu je riječ o izmučenim dušama koje ne mogu pronaći mir.

Pogledajte u nastavku priloge poljskih televizijskih postaka o nevoljama obitelji Pokropski: 

2.