Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Video je začas skupio preko milijun pregleda na YouTubeu, ali i očekivano izazvao polemike.


Na meksičkim portalima upravo se pojavila snimka koja je zaintrigirala širu javnost zbog naoko šokantnoga detalja. Naime, tijekom mise bdijenja, priređene 15. travnja na Veliku subotu u crkvi Svete Ane u Tepetitlánu, učinilo se kao da je kip Isusa Krista u jednom trenutku pomaknuo glavu, odnosno kao da je klonula.

Vezani članci Postavljanje križa na sjeverni toranj katedrale Novi spektakularni pothvat: Na sjeverni toranj katedrale postavljen križ Slika nije dostupna Mislite da znate sve o Uskrsu?

Video je začas skupio preko milijun pregleda na YouTubeu, ali i očekivano izazvao polemike vezane uz prizor koji se može objasniti na više načina.

Možda govorimo o naknadnoj digitalnoj obradi videa, možda i o nekoj neobičnoj igri svjetlost, nepoznanica u priči je i materijal od kojeg je kip napravljen, kao što vrijedi primijetiti i da se iza platna vidi nečija sjena točno  u trenutku kada dolazi do pokreta (obratite pažnju na treću sekundu u videu). 

Također treba uočiti da svećenik uopće nije reagirao, iz čega zaključujemo da je u ovom slučaju ipak ostalo jako malo prostora govoriti o čudu.