Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UDRUGA GLAS PODUZETNIKA

Kako će Vlada obuzdati trgovce? "Plenkoviću odgovara povećanje cijena, odigrao je jako lijepu predstavu"

Aktualno Galerija Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV i Dražen Orešćanin Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV i Dražen Orešćanin Foto: DNEVNIK.hr Euro i poduzetništvo Euro i poduzetništvo Foto: DNEVNIK.hr Euro i poduzetništvo Euro i poduzetništvo Foto: DNEVNIK.hr Dražen Orešćanin Dražen Orešćanin Foto: DNEVNIK.hr +0 Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV Galerija 1/5 >>
Euro od ponoći postaje službena valuta u Hrvatskoj. Dražen Oreščanin iz udruge Glas poduzetnika je za Dnevnik Nove TV komentirao jesmo li spremni za novu valutu.

U subotu u ponoć odzvonit će kuni i euro postaje jedina valuta plaćanja u Hrvatskoj.

Dražen Oreščanin iz udruge Glas poduzetnika u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Dinom Golešom je mišljenja da su ljudi u Hrvatskoj spremni na euro. "Dosta je još problema kod ljudi. S jedne strane to je preračunavanje, a i imali smo emotivnu vezu s našom valutom", smatra Oreščanin te dodaje da euro poduzetnicima dugoročno donosi više koristi.

"Bit će puno lakše poslovati s inozemstvom. Kratkoročno - s napadima na poduzetnike gdje nas se okrivljava da podižemo cijene nam je donio dosta štete. Netko je odlučio skupljati političke poene na napadima na poduzetnike", istaknuo je.

Oreščanin je rekao da je zaokruživanje cijena jedan problem, dok je drugi problem povećanje cijena. "Kad se podvuče crta - hrvatskom premijeru i administraciji povećanje cijena odgovara jer ima više PDV-a. 

Pročitajte i ovo Bankomat ODLAZAK U POVIJEST Danas je posljednji dan plaćanja kunama: Od ponedjeljka važna promjena na bankomatima

Ovo što je premijer odigrao je jedna jako lijepu predstava za publiku. S jedne strane je pokazao zabrinutost za građane - optužio je poduzetnike, a s treće strane, mislim da nije ni namjeravao ništa konkretno napraviti", kazao je.

Istaknuo je da je na terenu puno inspekcija, ali smatra da će cijene ostati kakve jesu. "Trest će se brda, rodit će se miš", zaključio je Oreščanin.

Dodajmo i da država nije išla s crnim listama, okreće ploču i radit će aplikaciju s cijenama.  

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene