Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaljubljeni u auto, štikle, kompjutor...

Prepoznajete li se u ovome?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki ljudi se doslovno mogu zaljubiti u ono što posjeduju, pokazalo je istraživanje.

Istraživanje provedeno na W.P. Carey poslovnoj školi u Arizoni proučavalo je fenomen 'ljubavi prema materijalnom'. Intervjuirali su ljubitelje automobila, pištolja, bicikala i kompjutera.

Pročitajte i ovo Elitne svadbe u Dubrovniku - 1 Troše se na stotine tisuća eura Kako su vjenčanja za strance postala ozbiljan biznis: Jedan grad je posebno interesantan, a mladenci traže nekoliko stvari Ilustracija Traže idealan par Mladim Japancima sve je teže pronaći ljubav, pa to za njih rade njihovi roditelji: Na sastanke nose profesionalne fotografije i upitnike

'Konzumenti se u nekim slučajevima emotivno previše vežu uz ono što posjeduju. Taj odnos tada postane sličan onome s drugim čovjekom', rekao je John Lastovicka, autor studije.

>> Razotkriven mit: Ljubav ne boli - ublažava bol

Ispitane osobe su priznale da ponekad potroše i zadnju lipu kako bi poboljšale svoj 'objekt žudnje', piše Cnews. 'Na taj način imaš o čemu razgovarati s osobama sličnih interesa. Ne mislim da zbog toga netko teže ostvaruje odnose sa drugim ljudima', rekao je Eric Hacke, koji obožava akvarije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene