Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodič kroz softverske licence 2

Mogućnosti kupnje Microsoftovih proizvoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neovisno o svojoj veličini, tvrtke danas više ne mogu uspješno poslovati bez pune softverske pokrivenosti. Zato je bitno da svaka tvrtka pronađe najbolje softversko rješenje za svoje poslovno-tehnološke potrebe.

Ako odaberete pravi ugovor o licenciranju za svoju tvrtku, nećete dobiti samo pravo na korištenje potrebnog softvera , već vam ugovor može pomoći i da učinkovitije upravljate svojoj softverskom imovinom, čime štedite vrijeme, novac i trud.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna QR kod Japanski recept za restorane Slika nije dostupna VeBe za tebe – tata Zašto je 'VeBe za tebe' prava odluka za cijelu obitelj?

Najveći dio Microsoftovih softvera prodaje se putem Microsoftove mreže partnera.

Postoji više načina kupnje Microsoftovih proizvoda
• Softver unaprijed instaliran na jednom računalu tzv. softver 'proizvođača originalne opreme' (OEM). U ovom slučaju ne potpisujete ugovor i nemate izravan odnos s Microsoftom. Tvrtka koja vam je prodala softver trebala bi vam biti prvi info-pult za podršku.
• Softver zapakiran u kutiji za jedno računalo tzv. 'zapakirani proizvod' (FPP). Microsoft nudi besplatnu zajamčenu podršku kupcima softvera zapakiranog u kutiju putem Microsoftove linije za podršku.
• Softver za više računala - ako isti softver želite instalirati na više računala, imate na raspolaganju više programa količinskog licenciranja

Svaka tvrtka koja namjerava kupiti više od pet licenci trebala bi razmisliti o ugovoru o količinskom licenciranju. Ti dvogodišnji i trogodišnji ugovori poslovnim klijentima daju dobru vrijednost za novac; dostupan je cijeli niz ugovora prilagođenih različitim vrstama tvrtki i ustanova.

• Ugovor o licenciranju Open Licence
Open Licence jednostavan je ugovor koji vam daje trajna prava na korištenje Microsoftova softvera, a plaćate ih u potpunosti u trenutku kupnje. Ako imate više od dva računala, to je učinkovit način za kupnju i licenciranje više primjeraka Microsoftova softvera.

• Ugovor o licenciranju Open Value
Open Value program je namijenjen organizacijama koje imaju barem 5 računala, zanima ih obročna otplata za softverske licence kroz trogodišnje razdoblje (odnosno pravo korištenja softvera u trogodišnjem ugovornom razdoblju).

Jedna od inačica Open Value programa jest Open Value Subscription (OVS), namijenjen tvrtkama kojima odgovara pretplata na softver i žele standardizirati sva računala jednim proizvodom platforme ili s više njih.

U periodu od 15.01. do 31.05.2010. Microsoft Hrvatska vam nudi popust od 10% na sve svoje softverske proizvode koji su uključeni u Open Value Subscription ugovor.

Uz sve ove pogodnosti, do 30.06.2010. Microsoft Hrvatska nudi Up-To-Date (UTD) popust od 50% na prvu godinu pretplate korisnicima koji već posjeduju licence zadnje ili dvije prethodne verzije proizvoda Windows Upgrade i/ili Microsoft Office Professional Plus.

Za detalje ponude kontaktirajte Microsoft partnere ili posjetite stranicu www.microsoft.com/croatia/trenutakzaubrzanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene