Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijunske otpremnine menadžerima

Želimo znati: Do kada će porezni obveznici plaćati gubitaše?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijunske otpremnine menadžerima u državnim tvrtkama i nakon što su iz tvrtke potjerani zbog kriminala problem su s kojim Vlada nikako da se pozabavi. Želimo znati do kada će direktori u državnim tvrtkama zaposleni po stranačkom ključu primati velike bonuse i otpremnine.

 Vlada je najavljivala promjene zakona i strogo uređivanje načina zapošljavanja i povlastica za direktore, no to je na čekanju. Esad Čolaković iz Udruge menadžera koja je Vladi predložila šprancu i model zapošljavanja u državnim tvrtkama, smatra kako 'zapinje zbog vidljivih i nevidljivih interesa, nasljeđa prošlosti te političkih ucjena.'

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Ministar gospodarstva Đuro Popijač sklon je hitnoj promjeni pravila igre, no reporterki Tatjani Krajač kaže da bi to prema programu gospodarskog oporavka trebalo biti negdje u rujnu. Ministar priznaje da bi i u državnim tvrtkama trebalo uvesti pravila kakva vrijede i kod privatnika. No od modela 'dobro radiš, dobro si nagrađen; loše radiš, slijede sankcije' još uvijek ništa! Državne tvrtke koje su u velikim problemima mogu izvući samo profesionalni i od politike neovisni stručnjaci.

Njih bi trebalo birati javnim natječajima, trebali bi biti neovisni od politike, a trebalo bi ih i dobro platiti. Ništa od toga ne bi bio problem kada bi postojalo jamstvo za oporavak državnih tvrtki. Želimo znati do kada će se direktorima državnih tvrtki isplaćivati bonusi i milijunske otpremnine bez obzira na to što iza njih ne stoje rezultati, a nerijetko ih obilježavaju afere.

Opširnije pogledajte večeras, 16. lipnja, u 19.15 sati u Dnevniku Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene