Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testirano na 17.415 osoba

Žene na stresnom poslu imaju 40 posto veće šanse za infarkt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene koje imaju stresan posao imaju 40 posto viši rizik za srčani ili moždani udar ili začepljenje arterija, pokazalo je novo istraživanje.

Nesigurnost u zadržavanje radnog mjesta također je povezana s višim rizikom od kardiovaskularnih problema poput visokog krvnog tlaka, povišenog kolesterola i prekomjerne težine, naglašavaju autori tog istraživanja predstavljenog na godišnjoj konferenciji 'American Heart Asssociation' proteklog vikenda u Chicagu.

Pročitajte i ovo Menstrualni dopust, ilustracija - 6 Mišljenja podijeljena Španjolska uvela menstrualni dopust, a što je s Hrvatskom? "Mislim da je to važno pitanje za svaku državu", "Ja osobno to ne bih uzela" Slika nije dostupna Stres treba prevenirati Mrsić o stresu na poslu: 'Zdrav i zadovoljan radnik, najbolji je radnik'

Znanstvenici su analizirali stres na poslu kod 17.415 zdravih žena tijekom 10 godina. Pod stresnim radnim mjestom autori podrazumijevaju zahtjevno radno mjesto s malo ili bez ovlaštenja, bez mogućnosti izražavanja kreativnosti ili talenata.

>> Privatne e-mail poruke uzrokuju stres na poslu

'Naše istraživanje pokazuje da se dugoročno uz stresna radna mjesta pojavljuju karidovaskularni problemi', naglasila je dr. Michelle Albert iz bolnice za ženske bolesti u Bostonu, glavna autorica tog istraživanja koje je financirao Američki zdravstveni institut (NIH). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene