Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Imaju sužene arterije

Previše televizije kod djece izaziva srčane probleme i dijabetes

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeci koja previše gledaju televiziju prijeti veća opasnost za razvijanje srčanih bolesti, visoki tlak ili dijabetes kasnije u životu, pokazala je australska studija.

Djeca u dobi od 6 do 7 godina koja dugo gledaju televiziju već imaju uže arterije u stražnjem dijelu očiju, po istraživanju Sveučilišta u Sydneyju, predstavljenom kao prvo tog tipa. Takvo stanje kasnije povećava opasnost od srčanih bolesti, visokog tlaka i dijabetesa. 'Roditelji djecu moraju poticati na aktivnost i tjerati od fotelja', preporučio je dr. Bamini Gopinath, voditelj studije.

Istraživanje je obuhvatilo približno 1.500 djece u dobi od šest i sedam godina iz 34 osnovne škole u Sydneyju. Prosječno, ta djeca provode gotovo dva sata na dan ispred televizije, a svega 36 minuta dnevno baveći se nekom tjelesnom aktivnošću. Oni koji se najviše bave tjelesnom aktivnošću, sat vremena ili više na dan, imaju znatno šire arterije od onih koji troše manje od 60 minuta na tjelesne aktivnosti.

Istraživanje je ovog tjedna objavljeno u časopisu 'Journal of the American Heart Association'. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Misterij kvara Boeinga: Pronađeni neučvršćeni dijelovi na nekoliko zrakoplova Slika nije dostupna Zdravlje na 1. mjestu 5 uobičajenih bolesti koje ljudi imaju, a da često ni ne znaju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene