Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dizajnerski iskorak

VIDEO: Ovakav Porsche još nije viđen!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste pomislili na prvi pogled da je riječ o šali, uvjeravamo vas da nije. Ovo je poprilično neobična 'pozlaćena' kopija Porscheove 911 serije, nazvana Ferdinand GT3 RSX.

Pročitajte i ovo Oduzeti automobil I vozačku dozvolu na 12 mjeseci Ostao bez Porsche Cayenna: Mladiću iz Čakovca policija trajno oduzela skupocjeni auto Slika nije dostupna Vozač teško ozlijeđen Svjedokinja o nesreći na Cresu: "Prelazili su nas Porschei, njih 5-6. Išli su 200 na sat, mislili smo da je čovjek mrtav"

Što je, osim vanjskog izgleda neobično kod ovog 'automobila'? Njegovo pogon. Naime, ovaj 'luksuzni' Porsche zapravo pogone dva paralelna bicikla! Njegov dizajner je 45-godišnji umjetnik Hannes Langeder, a za izradu mu je trebalo punih šest mjeseci.

Osim toga, Langeder je svojeg Ferdinanda napravio od plastičnih cijevi, kartona, samoljepive vrpce i aluminijske folije, koju je obojao u zlatnu boju. Vjeruje kako svojim Porscheom može potegnuti i do 16 kilometara na sat, na otvorenoj cesti i dodaje kako je većina vozača entuzijastično reagirala na njegovu kreaciju.

Ferdinand GT3 RSX, koji teži nešto više od 100 kilograma, nalazi se izložen u austrijskom muzeju moderne umjetnosti Linz. Njegova vrijednost procijenjena je na 96.000 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene