Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez osiguranja

'Čovjek majmun' visine osvaja golim rukama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skačući sa stijene na stijenu i svladavajući visine u koje teško da bi se itko vinuo bez ikakvog osiguranja, Indijac Jyoti Raju zaslužio je nadimak kralja majmuna.

Jyoti svoje vještine pokazuje posjetiteljima parka u južnoj indijskoj državi Karnataka, piše Reuters. Njegovi skladni, spretni i brzi koraci nalik su Parkouri koja je mješavina akrobacije, sporta i umjetnosti. Disciplina je to vrlo popularna kod mladih u zapadnim zemljama koja zahtijeva posebnu odlučnost i mentalnu snagi pri skokovima sa stijene na stijenu.

Pročitajte i ovo Makaki majmuni 2 čak 42 napada Invazija majmuna na grad - pljačkaju, napadaju, ulaze u domove: "Čuo sam plač iz prizemlja..." Slika nije dostupna NAGLO ŠIRENJE EPIDEMIJE Rijedak slučaj zaraze čovjeka u Engleskoj: Zdravstvena agencija objasnila razinu opasnosti

Želi podučavati djecu

23-godišnji Raju odrastao je radeći kao nadničar, a penjanjem se počeo baviti tek prije četiri godine. Iako svaki dan gleda smrti u lice, Raju kaže da će radije umrijeti skačući sa stijena nego mučeći se u životu kao nadničar. Puno je sretniji, tvrdi, svakodnevno se penjući stijenama u društvu majmuna.

Uzor Spider Man

Raju želi popularizirati svoje umijeće među djecom te želi pomoć ljudi iz vlade kako bi uspio u svojem naumu. 'Želim osnovati klub u kojem ću podučavati djecu u penjanju. Nadam se potpori vlade', rekao je Raju koji dok se ne penje najviše voli gledati Spider Mana i proučavati njegove korake. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene