Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Termama Sveti Martin održana promocija trećeg izdanja kalendara ''Velike i male zvijezde''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na promociji kalendara i aukciji skupljeno je preko 35.000 kuna koje će otići u ruke anđela sa sindromom Down te za njihove osnovne potrebe koje im omogućavaju normalan život. Koliko su zaista posebni, govori i činjenica kako su u jednoj prostoriji uspjeli okupiti veliki broj poznatih nam lica.

U petak, 25. studenog 2016. s početkom u 19:30 u LifeClass Termama Sveti Martin, pod vodstvenom palice Renate Končić – Minee i Dalibora Petka započela je svečana promocija i aukcija trećeg po redu kalendara ''Velike i male zvijezde'' za pomoć djeci sa sindromom Down.

Pročitajte i ovo Mar Galcerán Mar Galcerán Desetljećima se borila za prava osoba s Downovim sindromom, a sada je ušla u parlament i povijest: ''To je bez presedana'' Stari dani u Termama Sveti Martin (Foto: Facebook/Terme Sveti Martin) Pogled u prošlost Sada i nekada: Kako su izgledale najpoznatije terme u Hrvatskoj

Koliko su najmiliji anđeli sa sindromom Down zaista posebni, govori i činjenica kako su u jednoj prostoriji uspjeli okupiti veliki broj poznatih nam lica, od međimurskog župana Matije Posavca, glumca Ivice Pucara, poznatog televizijskog voditelja Andrije Jarka, predstavnika poznatih međimurskih firmi, turističkih zajednica i općina te Ivana Dečaka i grupe Vatra koja je, zajedno s tri mlade Varaždinke vokalnog sastava Trio Decoro zabavljala sve okupljene svojim glazbenim hitovima.

Projekt je to koji su s Udrugom za sindrom Down Međimurske županije, prije pet godina pokrenuli volonteri i entuzijasti Tamara Peras i Vjeran Žganec Rogulja. Na ovogodišnjem zvjezdanom nebu Velikih i malih zvijezda, uz mališane sa sindromom Down zasjali su Ivica i Janica Kostelić, Ivan Dečak, Jelena Rozga, Andrija Jarak, Petar Grašo, Mirko Fodor i Andro Tomović, Ivica Pucar, Zijad Gračić, Katarina Baban i Matko Knešaurek, Tomislav Špiček, Branko Uvodić i Iva Šulentić. Snimanje je proteklo veselo i s puno emocija, jer ne zovemo bez veze djecu sa sindromom Down djecom Sunca, oni kud god idu obasjavaju.

''Međimurska županija se uvijek rado uključuje u humanitarne aktivnosti, međutim suradnja s ovom Udrugom na osobiti je način nama lijepa, ne samo zbog zajedništva nego i primjera kako može funkcionirati javni sektor kad govorimo o solidarnosti. Motivirani smo i činjenicom da djelatnici Hrvatske radiotelevizije koriste svoje slobodno vrijeme i energiju kako bi učinili onu najplemenitiju stvar, a to je da pomognu drugome'', rekao je u Termama Sveti Martin župan Matija Posavec.

Osobe s posebnim potrebama mogu nam svojim najiskrenijim veseljem i bezgraničnom ljubavlju osvijestiti osnovne vrijednosti života, samo im to trebamo dopustiti. Mi ''normalni'' stalno lutamo i tražimo tu sreću. Kad bismo samo znali koliko je malo potrebno i kako ju je lako pronaći! Postali smo prezahtjevni u stalnoj potrazi za nečim velikim. A sreća je u malim stvarima. I baš to nam jako lako mogu osvijestiti i pokazati te posebne osobe, ti posebni ljudi koji bi bili još i sretniji da ih ne sputavamo, ograničavamo i obilježavamo. Mi se trebamo promijeniti, mi njih moramo prihvatiti takve kakvi jesu jer na taj način obogatit ćemo vlastiti život, a njima omogućiti da budu sretni. Kvaliteta njihova življenja ovisi o svima nama.

Postupak prilagođavanja, prihvaćanja i življenja s hendikepom nije nimalo lak ni brz. Za to treba vremena, snage, volje, optimizma, ustrajnosti i vjere. Mi da naučimo cijeniti život, a oni da nauče nadrasti svoja ograničenja.

Na promociji kalendara i aukciji skupljeno je preko 35.000 kuna koje će otići u ruke najpotrebnijima – anđelima sa sindromom Down te za njihove osnovne potrebe koje im omogućuju normalan život.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene