Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet najnesretnijih ljudi

Oni su preživjeli 7 udara munje, dvije atomske bombe, udar meteorita...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolike su šanse da vas pogodi meteorit ili munja? Ovo su priče ljudi kojima su se nevjerojatne stvari dogodile i po nekoliko puta. Jesu li pehisti ili sretnici prosudite sami.

Jason i Jenny Cairns-Lawrence iz Engleske bili su u New Yorku tijekom napada na WTC. Nakon takvog strašnog iskustva nije im bilo ni na kraju pameti da je taj teroristički napad samo prvi u nizu.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Drugi napad su doživjeli u Londonu kada se dogodio napad najgori koji je zemlja ikad vidjela. U seriji bombaških napada ubijene su 52 osobe.

Treći slučaj s terorističkim napadom dogodio im se u Mumbaiju 2008. godine gdje su bili na odmoru. Nisu mogli vjerovati da im se to opet događa. U oružanim i bombaškim napadima ubijene su 173 osobe, a 308 je ranjeno.

Jason i Jenny, srećom, nisu bili ozlijeđeni ni u jednom napadu, prenosi pigjockey.com.

Kažu da munja nikad ne udara dvaput u isto mjesto, a s tim se ne bi složio Roy Sullivan kojem se to dogodilo čak sedam puta. 'Zahvaljujući' tome drži Guinessov rekord u broju udara munje u ljudsko biće.

Primjera radi, da vas jednom u životu udari munja vjerojatnost je 1:3.000. Da vas munja udari sedam puta vjerojatnost je 1 naprema 22 septilijuna.

 

Nadalje, Tsutomu Yamaguchi jedini je bio i u Hirošimi i Nagasakiju 1945., kada su se dogodili napadi atomskim bombama. Tsutomu je bio na poslovnom putu kada je američki zrakoplov izbacio prvu atomsku bombu. Zadobio je teške opekotine i morao je prenoćiti u Hirošimi kako bi se oporavio. Drugog dana se odlučio vratiti kući u Nagasaki i unatoč tome što je bio ranjen otišao je na posao. Tada se dogodio drugi napad. Srećom, i ovog puta je Tsutomu preživio.

 

Henry Ziegland je 1883. prekinuo sa svojom djevojkom koju je to toliko uzrujalo da je počinila samoubojstvo. Njezin brat ga je u ime osvete upucao, a nakon toga istim pištoljem i sebi oduzeo život. No, Zieglanda je metak samo krznuo i zabio se u drvo iza njega.

Iako je tada dobro prošao sreća nije bila na njegovoj strani kada je nakon 20 godina odlučio ukloniti drvo s imanja. Za to se poslužio dinamitom, a nakon eksplozije metak iz drveta pogodio ga je u glavu i ubio ga.

Jedina osoba koju je pogodio meteorit

Ann Hodges je jedina osoba za koju je zabilježeno da ju je pogodio meteorit. Ona je 1954. godine drijemala u dnevnom boravku kada je kroz krov njezine kuće uletio meteorit veličine grejpa. Meteorit se odbio od velikog drvenog radija, kojeg je uništio, i pogodio uspavanu Ann. Za meteorit su se javljali mnogi zaineteresirani, no zaplijenila ga je policija. Kada ga je dobila natrag Ann ga je darovala muzeju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene