Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slogan: 'Ne može biti gore'

Pobjedu na brazilskim izborima odnio - 'prgav' klaun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi vole uspoređivati političare s klaunovima, posebno kada su nezadovoljni sa stanjem u zemlji. No, u Brazilu su pravog klauna odlučili poslati u Kongres.

Na predsjedničkim i kongresnim izborima u državi Sao Paulo klaun Tiririca odnio je zapanjujuću pobjedu prikupivši puno više glasova od ostalih kandidata. S više od 1,3 milijuna glasova Francisco Everardo Oliveira Silva imao je duplo više glasova od drugoplasiranog kandidata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vatrogasci kasnili Požar progutao stotinu domova, tisuće na ulicama Slika nije dostupna Na radnom mjestu Ginekolog monstrum: Silovao 53 pacijentice

Njegov slogan je glasio: 'Ne može biti gore', a jedino obećanje je bilo da će građane obavještavati o tome kako političari provode svoje vrijeme u Kongresu. 'Čime se kongresnik bavi? Iskreno, ne znam. Ali glasajte za mene i reći ću vam', rekao je ovaj 45-godišnjak u jednom od svojih izbornih spotova.

Klaun, čiji ime u prijevodu glasi 'prgav', u javnosti se većinom pojavljuje u plavoj perici, crvenom šeširu i šarenom odjelu, piše Reuters. No do pobjede nije tako lako došao. Jedva je preživio svoju kandidaturu, koja mu skoro nije bila odobrena zbog nepismenosti.

>> VIDEO: Klaun vodio misu

Ali njegova dobro financirana kampanja nije tako bezazlena kako se čini. Prema brazilskim zakonima on može svoj glas prenijeti na drugog kandidata u koaliciji, pa će tako pomoći vladajućoj Stranci rada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene