Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RED BULL SOAPBOX UTRKA

Otkačeni spust samo za najhrabrije. Ovo su timovi koji će u rujnu juriti stazom u centru Zagreba.

PR
PR
Red Bull Soapbox je utrka za vozače amatere u ručno izrađenim vozilima.

 Vozači amateri sjest će za upravljače svojih vozila pogonjenih samo čistom hrabrošću, silom gravitacije i možda malo Red Bullom. Zadatak je spustiti se stazom do cilja što prije i s jurilicom u jednom komadu.

Pročitajte i ovo Prečko Hamburger Team (Foto: Anamaria Batur) - 1 Red Bull Soapbox Dečki koji jedva čekaju veselu utrku u centru Zagreba: Na startu će izvesti performans posvećen svojoj velikoj strasti Rally team Retro 2011. godine na Red Bull Soapbox utrci Red Bull Soapbox se vraća Sve što trebaš znati o potpuno nemotoriziranoj utrci u Centru Zagreba

Za prijavu na ovu otkačenu utrku bilo je potrebno odigrati igricu online, ispuniti upitnik te poslati skicu koja će vjerno prikazivati izgled vozila. S nekoliko stotina skica u rukama, žiri Red Bull Soapbox utrke kojeg su predvodili Juraj Šebalj, Mario Petreković i Miroslav Zrnčić Mrgud našao se pred ozbiljnim zadatkom. Trebalo je odabrati vozila koja će biti funkcionalna, a koja su zadovoljila sve kriterije kao što su genijalnost, inovativnost i poštivanje tehničkih specifikacija za sigurnost izrade vozila.

PR PR

Zbog velikog interesa i nevjerojatnog broja pristiglih skica od kojih je bilo teško odabrati najbolje, čak će 60 timova nastupiti na utrci 14. rujna u Zagrebu. Od ukupno 60 timova, 58 je odabrao žiri, dok će dva tima odabrati publika. Glasanje za timove koji će popuniti zadnja dva mjesta bit će moguće od 20. do 30. lipnja na stranici www.redbull.hr.

Timovi koji će nastupiti na Red bull Soapbox utrci su: DVD Šmrkavci, Svinjge, 5 Prečko, Mosquito Molesters, Barakuda racing, Hot wheel, Strojar d'Or, Crveni Baron, Fleksa, Vatrogasci Zagreb, Pokemorons, Prostovoljci, Grincajg GTR MK1, NASA 2: Tokyo Drift, Pršutnina Imotski, Jaje na oko, Komunalci, Sirena iz limenke, Osvetnici, Bullgasci, Rally team retro, Hendrix, Cheese Nuts, Vatreni dečki, Kamenotesari i krovoslikari, Stopalo Zagreb, Klipani, Fantaći, Šlep, Hrabi dabri, Ludi rudari, Mrkvo-raketni Zekani, Spas u zadnji čas, Dica s mora, Jaba daba duuu, Mineri, Mr. Bean Racing Team, Same gas, Indigo kajak, Krmakgeddon, Prigorski gurmani, Frankenstein, Brum Brum team, Dr. House team, Gemišter, Team Cvike, Hot Dogomobile, Munjeviti Šlep, Posljedni dinosaur, Jack's gang, ŠIŠ ćevap, Žestoki odojak, Kalan i propet, Dečki Z'brega, Gorile u magli, Pogrebno poduzeće "Jedan manje", Prečko hamburger team i Neshvaćeni heroji.

PR PR

Na ovogodišnjoj utrci tako će se natjecati timovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije. Po završetku izrade jurilica i uoči utrke, timovi će izložiti svoja vozila. Izložba vozila održat će se u Zagrebu dan prije natjecanja.

Red Bull Soapbox utrka održat će se 14. rujna 2019.
Ulaz na utrku je besplatan, a točna lokacija bit će objavljena uskoro.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene