Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi u Samobor

Kreativci u akciji – saznajte tko je napisao najbolju kratku priču!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proglašenje pobjednika 2. natječaj za kratku priču održat će se u srijedu, 15. listopada s početkom u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Samobor.

Završen je 2. natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor na koji je pristiglo čak 127 uradaka mladih kreativaca iz cijele Hrvatske.

Pročitajte i ovo Nova gradska knjižnica u Rijeci Otvorena nova knjižnica Povijesni trenutak: Grad koji teče dobio je najljepši poklon, čekalo se u kilometarskim kolonama Policija pronašla marihuanu i oružje u podrumu kuće Kod Samobora Podrum koji čuva tajnu: Policija otkrila laboratorij za proizvodnju marihuane, ali i nešto još opasnije

Zadatak komisije nikako nije bio lak. Knjižničarke i ljubitelji kratke priče: Drenka Veronek, Maja Hrgović, Marko Gregur i Draženka Robotić odabrali su 20 priča koje su ušle u uži izbor: Edipova žena, Kontraindikacija, Tri sedmine žena, Bez brkova, molim, Lako je živjeti zatvorenih očiju, Kirka spava, Posljedice, Dvoboj, Na Lašćini, Kupam ga, Svit se konča, Veliki prasa(c)k, Ultimativna kompilacija, Trešnje, U dimu, Klinčić, Nije vrijeme za nevrijeme, Nama i dalje nitko ne piše, Knjiga, Deja vu.

Korčula: Međunarodni susret knjižničara “Library. I Love It”

Na natječaj su se mogli prijaviti svi građani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim jezikom, svaki samo s jednim radom, a tema kratke priče bila je slobodna. Uvjet je bio da priča nije ranije objavljivana, a 'kratka' je upravo zato jer smije imati najviše 9000 znakova.

Odabrane priče ulaze u konkurenciju za sljedeće nagrade: 1. nagrada: 1500 kuna, 2. nagrada: 1000 kuna, 3. nagrada: 500 kuna te nagrađena priča u kategoriji 'Kvaka 23': 500 kuna. 'Kvaka 23' kategorija je za priče pristigle na natječaj s adrese u krugu 23 kilometra od kvake GKS-a, iliti priče sa samoborskog područja.

Proglašenje pobjednika 2. natječaja za kratku priču Gradske knjižnice Samobor – Pišem ti priču - održat će se u srijedu, 15. listopada s početkom u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Samobor. Svi ste pozvani!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene