Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Narod protiv O.J.Simpsona: Američka kriminalistička priča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
20 godina nakon stravičnog ubojstva bivše supruge i njenog partnera:

Tko je sve utjecao na presudu O.J.Simpsonu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Narod protiv O.J.Simpsona: Američka kriminalistička priča Slika nije dostupna Suluda ideja Voditelj sjekirom ispred kamera pogodio oca petero djece

 Nova serija koja će nam u deset epizoda rasvjetliti slučaj O.J.Simpsona iz perspektive odvjetnika za koje svijet vjeruje da su doveli do oslobađajuće presude čovjeku koji je osumljičen za ubojstvo O.J.-eve bivše supruge i njenog prijatelja. Prije više od 20 godina Nicole Simpson i Ron Goldman pronađeni su mrtvi u njenom domu. Policajci su prizore opisali kao stravične , a obdukcijom je utvrđeno da su žrtve bile mučene ubodima noža prije nego što im je oduzet život fatalnim ubodom. Suđenje koje izazvalo pravu medijsku ludnicu, završilo je oslobađajućom presudom koja je shrvala obitelji ubijenih i koji su odlučili da neće odustati od istjerivanja pravde, uvjereni da je O.J. odgovoran za njihovu smrt.
Nekoliko godina nakon što je Simpson oslobođen, Goldman i njegova obitelj podnijeli su privatnu tužbu protiv njega, a civilna porota ga je jednoglasno proglasila krivim. Sud je odredio da obitelj Goldman mora dobiti 33 milijuna dolara odštete, ali dobili su tek mali dio tih novaca.
2008. godine osuđen na 33 godine zatvora zbog urote, otmice, pljačke i napada, točno 13 godina nakon što je oslobođen od optužbi za ubojstvo Nicole i Rona. Za Goldmanove je to bio trenutak u kojem je pravda sustigla ubojicu njihovog sina.
Goldmanovi su mišljenja kako su upravo obrana i tužiteljstvo zajednički odgovorni za suđenje u kojem ubojica nije osuđen. Optužuju Roberta Kardashina da je u noći ubojstva iz Simpsonovog stana iznio ključne dokaze o ubojstvu u aktovci.


Mnogi za oslobađajuću presudu krive i tužitelje Marciu Clark i Chrisa Dardena da su oslobađajućom presudom samo htjeli spriječiti nemire velikih razmjera koji bi sigurno uslijedili i koji bi doveli do još većih problema sa rasizmom u Americi. Na žalost, u to vrijeme bilo je puno nesuglasica između afričko-američke zajednice i policije u Los Angelesu, a ishod suđenja je jedan od razloga tih “nesuglasica".
Serijal sa fascinantnom glumačkom postavom vjerno će nam prikazati svjedočenja policajaca, detektiva i mnogih drugih koji su sudjelovali u sudskom procesu, a mi ćemo dobiti još jednu prilku priliku pogledati ta događanja s vremenskim odmakom i preispitati svoje stavove o “presudi stoljeća”.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene