Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RED BULL SOAPBOX

Martin Sinković, Mrgud i Kedžo u posebnim ulogama na Red Bull Soapboxu

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR +0 PR Galerija 1/3 >>
Tko će suditi timovima utrke pogonjene gravitacijom?

 Red Bull Soapbox utrka održat će se 14. rujna u centru Zagreba, a staza će se protezati od Kazališta Komedija do Manduševca. Ekipe koje su poslale najbolje, najkreativnije i najvjernije skice svojih vozila krenule su u izradu. Tako će 60 jurilica iz kućne radinosti juriti strminom za nešto više od mjesec dana, a o pobjedniku će odlučiti stručni žiri.

Pročitajte i ovo Prečko Hamburger Team (Foto: Anamaria Batur) - 1 Red Bull Soapbox Dečki koji jedva čekaju veselu utrku u centru Zagreba: Na startu će izvesti performans posvećen svojoj velikoj strasti Martin Sinković (Foto: Anamaria Batur) red bull soap box utrka Hrvatski olimpijac prvi put u ulozi suca: Martin Sinković otkrio nam je kako će ocjenjivati jurilice na najotkačenijoj utrci

Što čeka najbolje?

Pet sudaca na utrci pobrinut će se da najbolji dizajn vozila, izvedba na startu, ali i brzina spusta ne prođu neopaženo i tako odlučiti o pobjedniku. Pobjednička ekipa osvojit će iskustvo letenja s Flying Bulls akrobatskom skupinom, drugoplasirani tim čeka putovanje na Red Bull Ring u Austriju s uključenom vožnjom i obilaskom, dok će trećeplasirane čekati nezaboravno iskustvo na Red Bull Cliff Diving postaji.

PR PR

Poznata su i prva tri imena žirija Red Bull Soapbox utrke

Prvi sudac otkačene utrke je Miro Zrnčević poznatiji kao Mrgud. Većini je Mrgud poznat kao test-vozač automobila firme Rimac, ali i novinar. Mrgud je profesionalac u razumijevanju procesa nastanka automobila od skice do trenutka kad se prvi put nađe na stazi pa će na Red Bull Soapbox utrci zapravo raditi ono što mu najbolje ide.

Test-vozaču Rimac automobila pridružit će se i Martin Sinković, inače polovina pobjedničkog veslačkog dvojca bez kormilara i onaj koji je obično u ulozi natjecatelja, a ne suca. Martin kaže da se veseli Red Bull Soapbox utrci jer ga zanima kako će se snaći u sudačkoj ulozi, a posebno će obratiti pozornost na maštovitost vozila, ali i sigurnost za koju vjeruje da je najbitnija.

Treći sudac Red Bull Soapbox utrke je Damir Kedžo, a kako kaže, impresionirati ga može onaj tim koji uz poštovanje sigurnosnih pravila u najkreativnije dizajniranom vozilu (i u jednom komadu) stigne na cilj:

„Jako se veselim Red Bull Soapbox utrci i počašćen sam biti dijelom sudačke postave. Ovo je projekt u kojem natjecatelji moraju pokazati kreativnost, maštovitost, genijalnost, ali pritom i jako paziti na sigurnost. Time su izazovi za natjecatelje još veći. Pri ocjenjivanju ću se držati svih kriterija i izabrati onog tko sigurno stigne do cilja u po meni najkreativnijem vozilu.“

Red Bull Soapbox utrka održat će se 14. rujna 2019. u centru Zagreba.
Ulaz na utrku je besplatan.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene