Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osam viška

Mačak Daniel ima čak 26 'prstiju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mačak Daniel pomalo je neobičan. On, naime, ima 26 prstiju.

Obično mačke imaju 18 prstiju, no Daniel ima po dva 'viška' na svakoj nožici zbog genetskog poremećaja zvanog polidaktilija. Uglavnom, to su samo dva prsta manje od onog koji ima mačak u Guinnessovoj knjizi rekorda, piše AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ehlers-Danlosov sindrom Lijepa mlada dama predstavila što može zbog rijetke nasljedne bolesti Slika nije dostupna Bjež'te bijeli miševi Mačak Aljoša u sebe 'sprašio' tri boce vina, jedva su ga spasili

>> Ona to radi potpuno drugačije!

Amy Rowell, vlasnica centra Milwaukee Animal Rescue Centre, u Greendaleu, Wisconsinu, pronašla je Daniela kada je išla po jednu drugu mačku. Daniel joj je svojom šapom dotaknuo glavu. 'Jasno je da mi je govorio: Trebam biti spašen, volio bih biti tvoj prijatelj, molim te obrati pažnju na mene', ispričala je Amy. U igri mu, kažu u centru, dodatni prsti ne smetaju.

Za Daniela je već bila pronađena obitelj, ali centar ga je odlučio zadržati, jer su po njemu poznati. A Danielova posebnost im ujedno pomaže da prikupe novac za drugi prostor budući da im je ovaj u kojem borave sada preskup.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene