Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nosio i kameru

Krumpir odjeven u Djeda Mraza u svemiru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krumpir obučen u Djeda Božićnjaka posjetio je svemir.

Koristeći balon napunjen helijem tamo su ga lansirali školarci iz Devona u Velikoj Britaniji. Na istu su destinaciju već ranije poslali paukove, svjetlosni mač iz Zvjezdanih ratova pa čak i salmonelu.

Pročitajte i ovo Kina lansirala raketni nosač satelita Einstein Probe - 3 Napeta situacija Uzbuna zbog kineske rakete, građanima stigla poruka na mobitel: "Pripazite na svoju sigurnost!" Ilustracija Satelit s balističkom tehnologijom SAD oštro kritizirao Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete: "Drsko kršenje nekoliko rezolucija diže tenzije"

Vrećicu pričvršćenu za balon nazvali su Spudnik2, dodali kameru i obavili lansiranje u parku. Lansiranje Spudnika1 nije uspjelo, piše britanski Metro.

U dizajnu i mehaničkim detaljima pomogao im je IT stručnjak Alex Henderson. Na 27 kilometara udaljenih od površine, balon je puknuo, a Spudnik2 je dolebdio na plantažu božićnih drvaca u 225 kilometara udaljenom Hampshireu.

>> VIDEO: Najveći ledeni Djed Mraz

'Možda se čini kao luda ideja, ali djeca su na taj način naučila mnogo o svemiru', pojašnjeno je iz njihove osnovne škole.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene