Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima se, može se

U HNL-u gledaju i plaču: Srednjoškolcima će podići stadion za 63 milijuna dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne bi se puno klubova u HNL-u bunilo da ih hoće zadesiti nekakav teksaški investitor. O, ne.

Stanovnici McKinneyja, teksaškog grada u kojemu prema podacima iz 2016. godine živi jedva 160.000 ljudi, uskoro će postati vlasnici najskupljeg srednjoškolskog stadiona u državi nakon što su na referendumu sa 63% glasova podržali ideju.

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Nastup splitskih profesora - 1 dirljivi prizori Profesori splitske gimnazije nastupom oduševili Hrvatsku: "Vježbali smo pod ključem da nas ne bi skužili"

Stadion će sveukupno stajati 62.8 milijuna dolara (50.3 milijuna stadion + 12.5 pripadajuća infrastruktura), a primat će prema najavama oko 12 tisuća gledatelja.

Njime će se prvenstveno služiti lokalna srednjoškolska nogometna momčad (govorimo, jasno, o američkom nogometu), međutim bit će predviđena i ostala događanja poput koncerata. 

Zanimljivo, stadion će niknuti tek šest kilometara dalje od stadiona Eagle u Allenu, pa sve ukazuje na to da su se građani McKinneyja na ovaj potez odlučili između ostalog i zato kaki bi malo susjedima natrljali nos.

Naime, upravo se Eagle Stadium trenutačno vodi kao najskuplji srednjoškolski stadion u SAD-u, te je u njega uloženo 60 milijuna dolara (18.000 gledatelja).  

Kako bismo vam pomogli da cijenu tog stadiona sagledate iz još nekoliko perspektiva, najprije ćemo vam reći da će gradnja najskupljeg stadiona na svijetu stajati 2.6 milijardi dolara i da će ga koristiti buduća NFL momčad Los Angeles Ramsi.

U ovome trenutku se najskupljim služe New York Jetsi i New York Giantsi, čiji je stadion Metlife investitore stajao oko 1.6 milijardi dolara.

Govoreći o europskim prilikama, najviše je uloženo u Wembley (1.4 milijarde dolara), dok će se drugim najskupljim europskim stadionom smatrati Olimpijski u Londonu u koji će do otvaranja biti uloženo oko 800 milijuna dolara. 

Primjera radi, tu ćemo još dodati da je Arsenal u Emirates uložio 740 milijuna dolara, Bayern u Allianz Arenu 390 milijuna, dok je izgradnja zagrebačke Arene službeno koštala 89 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene