Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na znak sjedne, dođe i pusti igračku

Gluho štene naučilo jezik znakova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pixie, štene graničnog kolija staro tek osam tjedana, uči jezik znakova nakon što je njezina vlasnica otkrila da je rođena gluha.

Australka Liz Grewal iz Coffs Harboura već šest godina radi sa svojim gluhim psima. Najmlađa Pixie već je prepoznati koja je 'ručna komanda' za sjesti, pustiti igračku i doći, piše Australian Sunday Telegraph. 

Pročitajte i ovo Udžbenik iz istriotskog jezika Na crvenoj listi UNESCO-a U Hrvatskoj su čak tri jezika pred izumiranjem: "Pravi hrvatski smo počeli u školi govoriti. Do šeste godine ga nismo znali" Nevjerojatna priča o gluhim violinisticama - 4 Nevjerojatne cure Upoznajte gluhonijeme djevojke koje sviraju violinu: "To volim i osjećam se sigurno i sretno. Violina je promijenila moj život"

'Psi razumiju naš govor tijela i geste koje im pokazujemo rukama. Oni to 'čitaju' i znaju što trebaju učiniti. Dosljednost i upornost je ključ treninga kod svakog psa, pa tako i gluhog. Iako ih morate trenirati na drugačiji način, oni uče puno brže jer ih ne ometaju okolni zvukovi. Želim da ti psi imaju fantastičan život bez obzira na to što ne čuju i znam da oni to mogu postići', kazala je Grewal te pojasnila kako privlači pažnju gluhih pasa - uz sebe uvijek ima bočicu vode kojom ih malo poprska.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene