Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nejasna uloga kvasca

Finci pokušavaju proizvesti pivo po receptu iz 19. stoljeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finski znanstvenici su odlučili napraviti pivo po receptu iz 19. stoljeća. Proučavaju zlatni napitak pronađen u sanduku broda na dnu Baltičkog jezera.

Pronađeno pivo smatra se jednim od najstarijih sačuvanih. U finskom VTT tehničkom istraživačkom centru kemijskim analizama pokušavaju utvrditi sastojke tog piva.

Pročitajte i ovo Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad" Finska pivovara predstavila NATO pivo u čast zahtjevu za pridruživanjem Biznis-majstori Oni znaju iskoristiti situaciju: Finska pivovara predstavila NATO pivo s "okusom sigurnosti, s daškom slobode"

'Malo je kiselkasto i može se osjetiti blagi slani okus', rekao je znanstvenik Arvi Vilpola. Pet boca piva pronađeno je u srpnju prošle godine na brodu koji je doživio brodolom kraj Aland otoka.

'Uloga kvasca u ranim 1880. godinama još uvijek nije bila dovoljno iskorištena tako da ćemo saznati kako su u tim godinama proizvodili pivo', rekla je Annika Wilhelmson, glasnogovornica VTT-a.

>> Prvo gay pivo!

Znanstvenici nisu sigurni ni može li kvasac preživjeti hladnoću na 50 metara morske dubine, piše Telegraph. 'Promatrali smo stanice kvasca ispod mikroskopa, ali nismo sigurni da li su žive. Ovo je poput kopanja po groblju i nadanja da ćete nekog ipak pronaći', rekao je znanstvenik John Londesborough.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene