Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Do kraja tjedna bit će još snijega i malo hladnije: Vremensku prognozu donosi Ivan Čačić

Vrlo je izvjesno da će bura u utorak prolazno oslabjeti, a zatim opet pojačati. U gorju i dalje će biti snijega, a još u nizinama i kiše, a samo ponegdje i susnježica. Za vikend još malo hladnije.

Prizemna ciklona zbog koje je, osobito na Jadranu, bilo vrlo vjetrovito, u utorak će oslabjeti. No u višim slojevima atmosfere još će održavati hladna kaplja koju predstavlja ciklonalni vrtlog hladnog zraka zbog čega će u kontinentalnom dijelu i u utorak biti dosta oborine. 

U takvim okolnostima ujutro u unutrašnjosti oblačno povremeno s kišom, ponegdje i susnježicom, a u gorskom području i slabim snijegom. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom suho. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak i istočnjak. Na moru umjerena i jaka bura, koja ponegdje na sjevernom dijelu još može imati olujne udare. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu između 4 i 7 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali koliki je najveći snježni nanos zabilježen u Hrvatskoj? Odgovor donosi Ivan Čačić

U Središnjoj Hrvatskoj slijedi nastavak oblačnog vremena povremeno s kišom, na širem karlovačkom području i susnježicom, a u gorju i snijegom. Puhat će slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak. Najviša temperatura od 3 do 6 stupnjeva.

Oblačno povremeno s kišom bit će i u istočnim predjelima. Vjetar većinom slab istočni i sjeveroistočni. Temperatura od 4 do 7 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj oblačno sa susnježicom i snijegom, osobito u drugom dijelu dana kad snijega ponegdje može pasti i više od 10 centimetara.

Na Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. U gorju će puhati povremeno umjeren sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu umjeren i jaka podno Velebita i olujna bura. Najviša dnevna temperatura u gorskom području od 0 do 2, a na Jadranu od 8 do 11 stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice sunčano ponegdje uz mogućnost za malo kiše, prije svega prema otvorenom moru. Na sjevernom dijelu puhat će umjerena do jaka bura, dok će na južnom vjetar biti uglavnom slab. Najviša temperatura od 7 do 13 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Znate li koliko je snijega najviše izmjereno na Zavižanu? Odgovor donosi meteorolog Ivan Čačić

Kopno izgledi za tri dana 

Slijedećih dana u unutrašnjosti većinom oblačno u gorju povremeno sa slabim snijegom. Vjetar u četvrtak i petak povremeno umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka u manjem padu.

More izgledi za tri dana 

Na Jadranu djelomice sunčano, uglavnom suho i vjetrovito. Puhat će umjerena, u četvrtak i petak jaka, mjestimice i olujna bura. Najviša dnevna temperatura u manjem padu.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Jeste li znali da znanstvenici razmatraju metodu za smanjenje globalnog zatopljenja? No, upitna je zbog utjecaja na ozon

Do kraja tjedna u unutrašnjosti će se zadržati oblačno u gorju povremeno sa snijegom, kojeg će ponegdje biti i u nizinama, osobito u subotu u istočnim predjelima. Na Jadranu će prevladavati suho i barem djelomice sunčano.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene