Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pakleni prizori

Apokalipsa danas: Općine nemaju vode, požari odnose kuće, šume i vinograde

Požar u Francuskoj
Požar u Francuskoj Foto: Afp
Francusku su zahvatile strašne suše, a stotine gradova i sela ostali su bez vode iz slavine dok istovremeno nemilosrdni šumski požari haraju zemljom.

Francusku su zahvatile nezapamćene nestašice vode, a stotine gradova i sela ostali su bez pitke vode iz slavina dok istovremeno nemilosrdni šumski požari haraju zemljom.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Francuski vatrogasci Stravično Šokantno otkriće: Vatrogasci nakon gašenja požara u torbi pronašli tijelo bebe

Čitava zemlja pati zbog ograničenja koja su na snazi kako bi se ograničila upotreba vode, a za više od 100 općina koje je pogodila suša ne postoji čak ni mogućnost bilo kakve opskrbe. Nepodnošljiva vrućina popraćena tek rijetkim i slabim kišama, priča je o cijeloj Europi.

Španjolska, Italija, Portugal i Njemačka također se nalaze pod mjerama izvanrednog stanja.

Povijesna kriza

Francuski ministar okoliša Christophe Béchu rekao je da je povijesna kriza za tolike općine koje nemaju pristup pitkoj vodi iz slavine, dok konvoji kombija hrpimice prevoze vodu u bocama do očajnih stanovnika.

Pročitajte i ovo Požar u Francuskoj uništeno 16 kuća VIDEO Dramatične scene: Vatra guta najpoznatiju vinsku regiju na svijetu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROBLEM JE I BURA VIDEO Nema mira za vatrogasce: Izbili novi požari blizu Šibenika i kod Zadra, nagorjela jedna kuća

U selu Ollières u Varu, u jugoistočnoj Francuskoj, slavine su potpuno presušile, a kada je opskrba napokon nastavljena, voda, da tragedija bude veća, zbog pijeska i sedimenta koji su ušli u cijevi, više nije za piće.

Paklene scene

Neobično vruće i suho ljeto u kombinaciji s nedostatkom snijega u Alpama dovelo je do nestašice koja je pogoršana smrtonosnim šumskim požarima koji su zapalili veći dio zemlje, a osam ih je još uvijek aktivno. Više od 1.000 vatrogasaca, devet zrakoplova i dva vodena bombardera raspoređeni su u borbi s požarima u četiri francuska departmana dok mještani opisuju nebo koje buči poput oceana u 'paklenim' scenama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene