Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što mislite o štrajku obrazovnih i zdravstvenih radnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrazovni i zdravstveni radnici su u štrajku, a ministri Jovanović i Ostojić komentirali su njihov bunt.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!" Ivica Anić Kolaps zdravstva Zdravstveni sindikati u Hercegovini najavili opći štrajk: "Sve specijalističke ambulante i konzultativni pregledi će biti isključeni"

Danas su sindikati osnovnih i srednjih škola, visokog obrazovanja i znanosti te medicinskih sestara organizirali štrajk upozorenja zbog otkazivanja Temeljnog kolektivnog ugovora za javne službe, najave ukidanja dodataka na plaće, smanjivanja plaća učiteljima i nastavnicima kroz ukidanje dodatka od 3, 5, 7, i 9 posto, te zabrane zapošljavanja novih medicinskih sestara.

>> ŠTRAJKAŠIMA MANJA PLAĆA

Ministar Jovanović je poručio radnicima koji štrajkaju kako je 'štrajk njihovo pravo koje im se ničim ne osporava, ali dok su pregovori o Temeljnim kolektivnim ugovorima u tijeku i u dobroj vjeri- štrajk je nepotreban'. Sličnu je poruku poslao i ministar Ostojić kojemu je žao što mirenje nije uspjelo. Poručio je kako očekuje da 'pružanje zdravstvene zaštite bude normalno jer zdravlje ljudi ne smije biti ugroženo'. Svim pobunjenicima je dao do znanja da im dan proveden u štrajku neće biti plaćen.

Što mislite o štrajku obrazovnih i zdravstvenih radnika?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene