Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Je li sukob Štimca i Markovića sramota za hrvatski nogomet?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko je predsjednik HNS-a, stari Marković ili novi Štimac? Pravi odgovor još nemamo i sapunica se nastavlja…

OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Što mislite o odluci Angeline Jolie? Slika nije dostupna Marković pred Izvršnim odborom HNS-a

Tko je predsjednik HNS-a, stari Marković ili novi Štimac? Pravi odgovor još nemamo i sapunica se nastavlja…

Na Izvanrednoj skupštini HNS-a – održanoj na 17. katu zagrebačkog hotela Westin – Igor Štimac u drugom pokušaju uspio je srušiti Vlatka Markovića. Barem se tako činilo kada je 25 skupštinara – koji su na strani Štimca – glasovalo za smjenu Vlatka Markovića.

>> VIDEO: Izvanredna skupština poništila izbor Markovića, izabrala Štimca!

Nakon Izvanredne skupštine HNS-a Štimac je uvjeren kako je on novi predsjednik Saveza, uvjeren je i kako je Dražen Ladić i dalje izbornik mlade vrste, no tko je u pravu odlučit će se u danima koji slijede na višim instancama.

Prvo je na redu Ured za opću upravu u koji Štimac mora predati zapisnik, a nakon toga sve ide na Ministarstvo uprave. No, moguće je da nakon silnih žalbi i novih prepucavanja - te nove sramote za hrvatski nogomet - bude pokrenut upravni spor i da sve završi na Upravnom sudu.

Dvostruko glasovanje za smjenu Markovića Štimčeva zastupnika Nikole Galešića bacilo je mrlju na cijelu skupštinu i to je detalj za koji će se Marković i njegovi pravnici moći hvatati.

Aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marković mirno je primio više, manje očekivane rezultate Izvanredne skupštine HNS-a koju je i prije nego je održana proglasio – nelegalnom.

'Ovo je isforsirana situacija. Mogu vam reći da će UEFA i FIFA nabolje ocijeniti situaciju, jer oni su konačno i inicijatori našeg protesta i svega što se događa. Ovo je jedan od najvećih problema hrvatskog nogometa, nije dobro u svakom slučaju', rekao je za Novu TV Marković.

Marković je čak i otišao korak dalje rekavši kako će biti sazvan hitni sastanak Izvršnog odbora UEFA-e.
'Mi za sve ovo nismo krivi, nego oni koji žele napakostiti hrvatskoj reprezentaciji i izbaciti ju iz euronatjecanja', rekao je Marković.

Štimac je mahanje dopisima UEFA-e i prijetnje o izbacivanju reprezentacije nazvao smiješnima i prepucavanje se očito - nastavlja.

U međuvremenu su ispred sjedišta HNS-a u Rusanovoj ulici u ponedjeljak ujutro osvanuli zaštitari koji su valjda bili zaduženi spriječiti Štimčeve ljude da zauzmu HNS. Ili se barem tako svima čini…

Sapunica oko preuzimanja HNS-a očito će se nastaviti u nekoliko nastavaka i šteta koja je već sada nanesena HR nogometu je nepopravljiva…

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene