Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budućnost mobilnih uređaja

Mobilna revolucija? Pogledajte što priprema Samsung!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsungov patent otkriva da ova kompanija radi na mobilnom uređaju koji će se moći koristiti kao klasičan tablet koji će se moći preklopiti i koristiti kao smartphone

Prilikom kupovine novog mobilnog uređaja, brojni korisnici nisu sigurni hoće li (veliki) novac uložiti u top model pametnog telefona poput iPhonea, Galaxyja S, HTC-ovog One, Xpreije Z ili sličnih naprednih uređaja ili im se više isplati kupiti jeftini telefon i skuplji tablet s velikim ekranom. Asus je pokušao riješiti taj problem s Padfone modelima – pametnim telefonom koji se može umetnuti u tablet i onda na velikom 10,1 inčnom ekranu gledati sadržaj sa smartphonea, a većina kompanija korisnicima je ponudila hibridne uređaje, odnosno phablete koji donose 'najbolje od oba svijeta'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROLJETNA PRILIKA Samsungovi smartfoni jeftiniji i do 900 kuna Slika nije dostupna Bi-turbo diesel s 210 KS Ford predstavio novi Galaxy

'Ovo još niste vidjeli': Samsung predstavio Galaxy K zoom

Ovi mobilni uređaji dolaze s velikim ekranima (dijagonale od 5,5 pa čak i do više od šest inča) uz koje ljudima više nije potreban tablet, ali su i dalje dovoljno mobilni kako bi ih se moglo nositi u džepovima. No, čini se da u Samsungu traže novo rješenje 2-u-1 uređaja koje bi korisnicima trebalo donijeti puno bolje iskustvo te razvijaju mobilni uređaj koji bi se mogao koristiti kao klasični telefon s ekranom od npr. 4,5 - 5 inča, ali koji bi imao i dva dodatna ekrana koja bi se mogla otvoriti (na Sam Mobileu to opisuju kao otvaranje novčanika) i, kada se rašire, mogli bi se koristiti kao jedan veliki ekran tableta.

Na stranici Patent bolt procurile se fotografije Samsungovih patenata ovog uređaja koji bi, kada se dodatna dva ekrana otvore, trebao imati dijagonalu od 8-9 inča. Na ovaj način korisnici bi Samsungov uređaj mogli koristiti kao klasičan smartphone, a kada im bude trebao veći ekran, samo će otvoriti dodatna dva ekrana i njihov će se telefon pretvoriti u tablet s velikim ekranom. Neki novinari vjeruju kako bi ovaj patent mogao biti povezan sa Samsungovim nedavnim otkrićima vezanim uz grafen, iznimno izdržljiv i tanak materijal (kaže se da je tanji od papira i jači od čelika) i koji bi se u budućnosti mogao koristiti u brojnim gadgetima.

Još veći, snažniji i otporan na vodu: Samsung predstavio Galaxy S5!

Osim same fotografije Samsungovog patenta trenutno nema nikakvih dodatnih informacija o ovom uređaju, ali neki tehnološki novinari vjeruju da bi ga južnokorejska kompanija mogla predstaviti već tijekom sljedeće godine. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene