Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hakiranje celebrityja naglasilo velik problem

Imate privatne fotografije pohranjene na internetu? Evo kako ih zaštititi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi korak prema boljoj zaštiti osobnih podataka je komplicirana zaporka, koja nema veze s vašom osobnošću niti u kojem smislu. Slavne osobe diljem svijeta to su naučile sada na teži način.

Svijet slavnih uzdrmao je skandal oko privatnih fotografija koje su objavljene na internetu i koje su prethodno ukradene s njihovih iCloud profila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krivi su sami korisnici! Oglasili se iz Applea: Fotografije NISU ukradene zbog sigurnosnog propusta u iCloudu! Slika nije dostupna Haker u bijegu! Otkriveni novi detalji: U hakiranju je sudjelovalo više osoba?

Hakerski upad u profile mnogih poznatih celebrityja su šokantni, no mediji ipak prenose da se više radi o nebrizi njih samih u zaštiti svojih profila, nego krivnji Applea.

PANIKA U SVIJETU SLAVNIH! Hakeri opet objavili njihove gole fotografije!

Jedna od žrtava hakerskog upada je i slavna glumica Jennifer Lawrence, koja je koristila jednostavnu zaporku, vezanu za nju samu, koju nećemo prenositi, a hakeri su je očito nekako uspjeli pogoditi. Najlakši način hakerima za upad na nečiji račun jest slaba zaporka.

Hakeri su mogli iskoristiti i opciju "forgot password" koju nudi iCloud. Ovisno o tome kako je postavljen korisnički račun, , taj proces može uključivati odgovore na pitanja ili dobivanje emaila s potvrdom. Ako su pitanja jednostavna, hakeru neće biti teško pogoditi odgovore na njih.

Slavne osobe dobar dio svojeg javnog a i privatnog života imaju objavljen i dostupan na internetu, a to je vrelo informacija za hakere.

Osim toga, hakeri mogu, ako vam je zaporka za iCloud prejaka, upasti na email koji ste koristili za registraciju i zaporku za iCloud doznati na taj način, ako je zaporka na vašem emailu preslaba.

U konačnici, ako koristite jednu zaporku za više profila i korisničkih računa, jednom kad vam je probiju, šteta postaje utoliko veća.

Zasad se čini kako hakeri nisu napali sam servis iCloud, već da su mete bile isključivo slavne osobe, prenosi news.com.au.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene