Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi iPadovi i Macovi

Apple predstavlja nove proizvode: Evo što možemo očekivati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple će u utorak održati konferenciju na kojoj će predstaviti nove proizvode – osim iPadova, očekuju se i novi modeli Macova

Nakon što je Apple prošlog mjeseca predstavio dva nova modela iPhonea, ova je kompanija za utorak 22. listopada najavila konferenciju na kojoj će predstaviti nove proizvode. Po prvi puta od predstavljanja 2010. godine Apple bi trebao promijeniti dizajn klasičnog iPada (model s ekranom dijagonale 9,7 inča) koji bi, po uzoru na iPad mini, trebao imati manji rub oko ekrana tako da će tablet biti manji, lakši i ljepši.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Apple je OVO predstavio 'NAJVEĆA PROMJENA od predstavljanja iPhonea'! Slika nije dostupna Napokon jeftiniji iPad? Apple za sljedeći tjedan priprema i neka iznenađenja?

No, osim promjena samog izgleda, iPad 5 trebao bi donijeti i osjetne promjene 'ispod haube' pa tako brojne glasine kažu da će Apple u njega ugraditi snažni 64-bitni A7 procesor kojeg su prvotno predstavili u iPhoneu 5S te još jedan novitet iz posljednjeg modela iPhonea – senzor otisaka prstiju koji bi trebao povećati sigurnost ovog uređaja.

Tanji i ljepši: Procurile NOVE fotografije iPada 5!

Također, iPad 5 trebao bi imati i bolju grafiku i kvalitetniju kameru, a u prodaji bi se pojavio desetak dana nakon predstavljanja po cijeni od 499 dolara za model kapaciteta 16GB.

Apple je prošle godine na konferenciji u listopadu, osim klasičnog iPada, predstavio i iPad mini – većina analitičara očekuje da će Apple početkom sljedećeg tjedna predstaviti i nasljednika ovog modela, iPad mini s retina ekranom, no neki novinarski izvori upozoravaju na probleme s proizvodnjom ovog uređaja tako da bi Apple njegovo predstavljanje mogao odgoditi za početak sljedeće godine.

Pored mobilnih uređaja, očekuje se da će Apple predstaviti i nove modele svojih stolnih i prijenosnih računala. Zanimljivo dizajnirani Mac Pro već su prikazali na konferenciji u lipnju, a sada bi trebali objaviti više informacija i detalja o ovom uređaju poput procesora, memorije, datuma početka prodaje i cijene.

Ova će kompanija najvjerojatnije nadograditi i svoje MacBook Pro prijenosnike koji bi trebali dobiti štedljivije Haswell procesore koji će uvelike produžiti trajanje baterije te, vjerojatno, više memorije i bolju grafiku. Trenutni vlasnici Macova saznat će nove informacije o nadolazećoj verziji Appleovog operativnog sustava Mavericks koja bi uskoro trebala biti dostupna za download.

Osim navedenih uređaja, Apple trenutno razvija i još nekoliko zanimljivih noviteta koje bi mogli predstaviti već sljedećeg tjedna, ali vjerojatnije ćemo na njih morati sačekati 2014. godinu.

VIDEO Poput svemirskog broda: Ovo je NOVO Appleovo sjedište!

Najzanimljiviji uređaj svakako je iWatch, pametni sat koji bi, vjeruju mnogi analitičari, trebao pokrenuti tržište pametnih satova na sličan način na koji je iPad pokrenuo tržište tableta. Ako je vjerovati sve većem broju glasina, Apple trenutno razvija i jedan novi uređaj – to bi najvjerojatnije trebalo biti 12 inčno prijenosno računalo potpuno novog dizajna, ali spominje se i tablet s 12 ili 13 inčnim ekranom koji bi trebao u potpunosti zamijeniti klasične laptope. Još jedan od potencijalnih noviteta jest i novi model iMaca koji bi trebao imati slabiji hardver u odnosu na trenutne modele, ali i – manju cijenu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene