Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pala odluka

Applove milijarde idu dioničarima i - Appleu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple je obznanio što plani napraviti s golemih 97,6 milijardi dolara u gotovini, koja sjedi neiskorištena. Ukratko, ništa spektakularno.

Dioničari Applea dobit će dividendu, a sam Apple će otkupiti vlastite dionice u vrijednosti do 10 milijardi dolara, prenosi BBC. Dividendu će isplatiti un visini od 2,65 dolara po dionici.

Pročitajte i ovo Tko će kupiti Fortenovine poljoprivredne divove? - 3 Nova odluka Dioničari Fortenova grupe odobrili refinanciranje obveznice Slika nije dostupna Dioničarima INA-e 13,08 kuna dividende po dionici

Apple će otkupiti svoje dionice početkom iduće fiskalne godine, a program otkupa potrajat će tri naredne godine oko toga.

U samo godinu dana Apple je svoju zalihu novaca povećao sa 59.7 milijardi dolara na 97.6 milijardi, a sada svi čekaju da vide što će biti s tim novcem.

Novi izvršni direktor Tim Cook i financijski direktor Peter Oppenheimer oko 13 sati održali posebnu konferenciju za javnost na kojoj su otkrili planove tvrtke vezane uz trošenje zarađenih milijardi.

>> Znate li koji je Appleov 'problem'? Imaju previše novca!

Dioničari, koji isplatu dividendi nisu imali od sredine 90-ih, kada su imali financijskih poteškoća, napokon su došli na svoje ovom odlukom.

>> Sve što trebate znati o novom iPadu!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene