Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zoina Arka: Šestero osuđenih Francuza napustilo Čad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestero Francuza, članova humanitarne organizacije Zoina arka, koji su zbog "pokušaja otmice djece" u N'Djemeni osuđeni na kaznu od osam godina prisilnog rada, u petak su poletjeli iz Čada u Francusku, gdje bi trebali odslužiti kaznu, izvijestila je agencija France Presse.

Šestero Francuza u policijskom je vozilu prevezeno iz pritvora u N'Djameni u zrakoplovnu luku. Kratko su se zadržali u VIP salonu u zračnoj luci, gdje su ih čekala osmorica agenata francuske zatvorske službe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oslobođeni Španjolci stigli u Madrid Slika nije dostupna Španjolska: Posada zrakoplova u Čadu bit će oslobođena

Zatvorenici su u lisicama uvedeni u zrakoplov, Boeing tvrtke Toumad' Air Tchad koji je oko 14.40 sati po srednjoeuropskome vremenu poletio u vojnu bazu Villacoublay nedaleko od Pariza, doznaje se od dobro
obaviještenog izvora u N'Djameni.

Kada stignu u Francusku, šestorica članova Zoine arke izići će pred državnog odvjetnika, a zatim pred kazneni sud koji će odlučiti kojom će kaznom zamijeniti kaznu od osam godina prisilnoga rada koja ne postoji u francuskome pravu.

Prema francuskim pravosudnim izvorima, kazna bi mogla biti osam godina zatvora, no tu izmjenu mora prihvatiti Čad, upozorio je čadski ministar pravosuđa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene