Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Žepče: Bit će mesa, klat ćemo Hrvate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ulicama Žepča jučer su prosvjedovali učenici bošnjačke nacionalnosti koji su se okupili u znak potpore učeniku koji je iz škole izbačen zbog premlaćivanja svog školskog kolege hrvatske nacionalnosti. No, skup je sličio na sve osim na mirne i dostojanstvene prosvjede učenika.

'Bošnjački učenici nosili su plakat s natpisom: 'Bit će mesa klat ćemo Hrvate' te uzvikivali 'Žepče je turska mahala', potvrdio je zaprepašteni svjedok ovog prosvjeda, prenosi portal Pincom.info.

Pročitajte i ovo Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali"

Građani Žepča hrvatske nacionalnosti jučer su bili šokirani ponašanjem maloljetnika. Posebno zabrinjavajuće bilo je da je ovaj prosvjed čuvala policija, a koja je dopustila isticanje plakata s porukama mržnje.

'Pitam se samo tko je dopustio da se u Žepču, nakon mirnih prosvjeda koji su pozivali na mir i sigurnost za sve učenike, održe jučerašnji prosvjedi koji potiču na mržnju i nacionalne podjele na vjerskoj i nacionalnoj netrpeljivosti', kazao je očevidac ovoga prosvjeda koji je tražio da ostane anoniman.

>> Hrvatski učenici u Žepču prosvjeduju zbog napada na kolegu

On kaže kako su ga jučerašnji prosvjedi podsjetili na prosvjede u Banjoj Luci.

Podsjetimo, već se tjedan dana u Žepču smjenjuju prosvjedi učenika hrvatske i bošnjačke nacionalnosti. Do prvih prosvjeda je došlo nakon što su četvorica Bošnjaka pretukla hrvatskog učenika koji se vraćao iz škole.

Školske kolege pretučenog dječaka nakon toga su izašli na ulice kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo. Jedan od napadača izbačen je iz škole, što je jučer na ulice izvelo bošnjačke učenike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene