Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitala biološkim roditeljima

Rođen zdrav dječak iz pogrešnog zametka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanka Carolyn Savage, kojoj je klinika za oplodnju u maternicu pogreškom umetnula tuđi zametak, rodila je zdravoga dječaka, objavila je obitelj.

Carolyn (40) i njezin suprug Sean priopćenjem su obavijestili medije da je dječak, koji će biti predan njegovim biološkim roditeljima, rođen u bolnici u Toledu, država Ohio. Obitelj Savage, koja je odmah po spoznaji da Carolyn nosi tuđe dijete, objavila da neće prekinuti trudnoću ili se boriti za skrbništvo, u priopćenju je također čestitala dječakovim biološkim roditeljima Paulu i Shannon Morell iz Detroita i zaželjela im sve najbolje u životu.

Iznijela trudnoću do kraja

Tragična pogreška dogodila se u veljači jednoj američkoj klinici za oplodnju, čiji naziv obitelj Savage nije željela otkriti. Poznato je jedino da klinika nije u njihovoj saveznoj državi. Deset dana nakon potvrde da je trudna, Carolyn i Sean su pozvani na razgovor kako bi im liječnici rekli da su pogriješili i da je u njezinu maternicu ugrađen tuđi zametak. Prije nekoliko dana u razgovoru za agenciju AP, Carolyn je izjavila da, iako nikada nije željela postati surogat majka, ni u jednom trenutku nije dolazilo u obzir ništa drugo nego iznošenje trudnoće do kraja. Slučaj je izazvao veliku pažnju američkih medija, a Carolyn i Sean dobili su silnu potporu javnosti za svoju odluku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene