Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

ODLIKOVANJE ZA HRABROST

Zelenski odlikovao strane državljane koji su se borili u Ukrajini, među njima i Vjekoslav Prebeg: "Za osobnu hrabrost i nesebične akcije"

Vjekoslav Prebeg
Vjekoslav Prebeg Foto: Reuters
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski donio je dekret o odlikovanju sedmorice stranih državljana, među njima i Vjekoslava Prebega.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski odlikovao je sedmoricu vojnika - stranih dragovoljaca koji su bili u zarobljeništvu i pušteni u razmjeni.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Marija Zaharova reakcije iz Rusije Putinova propagandistica: "NATO je u šoku zbog Macrona. Situacija za Zelenskog je katastrofalna, ništa mu neće pomoći"

To stoji u tekstu Uredbe br. 824/2022, potpisane 2. prosinca.

Među odlikovanima "za osobnu hrabrost i nesebične akcije iskazane u obrani državnog suvereniteta Ukrajine" jest i Hrvat Vjekoslav Prebeg, koji je dobio Orden "Za hrabrost" III. stupnja.

Odlikovani su: 

  • Vjekoslav Prebeg
  • Aiden Aslin
  • Mathias Gustavson
  • Shaun Pinner
  • Brahim Saadun
  • John Harding
  • Andrew James Hill

Vjekoslav Prebeg borio se za ukrajinsku vojsku kad su ga u travnju 2022. zarobili Rusi. Oslobođen je u sklopu razmjene zatvorenika nakon pet mjeseci zatočeništva. 

Njegovu ispovijest o zatočeništvu možete pročitati >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene