Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Približava se uragan Isaias

Florida proglasila izvanredno stanje: "Pravo je vrijeme da pripremite svoj ruksak za izvanredne situacije"

Florida iščekuje uragan koji je opustošio Portoriko
Florida iščekuje uragan koji je opustošio Portoriko DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Florida iščekuje uragan koji je opustošio Portoriko Florida iščekuje uragan koji je opustošio Portoriko Foto: DNEVNIK.hr Izvanredno stanje na Floridi, čeka se uragan - 1 Izvanredno stanje na Floridi, čeka se uragan - 1 Foto: DNEVNIK.hr Izvanredno stanje na Floridi, čeka se uragan - 2 Izvanredno stanje na Floridi, čeka se uragan - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Izvanredno stanje na Floridi, čeka se uragan - 3 Galerija 1/4 >>
Zbog nadolazećeg uragana Isaias koji je ojačao iz druge u prvu jakosnu kategoriju, Florida je na obali proglasila izvanredno stanje. Udar se očekuje u petak poslijepodne, a guverner je upozorio građane da pripreme ruksake za slučaj bijega.

Guverner Floride Ron DeSantis proglasio je zbog opasnosti od uragana izvanredno stanje za okruge na obali Atlantika. Očekuje se da će uragan Isaias pogoditi Floridu najranije u petak navečer, nakon čega bi trebao krenuti prema sjeveru.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna već poharao kubu VIDEO/FOTO Stotine tisuća ljudi bez struje, stanovnici napuštaju svoje domove: Približava se uragan s razornim vjetrovima

Uragan prati vjetar maksimalne brzine od 120,7 kilometara na sat, a trenutno hara jugoistočnim dijelovima Bahama i Otočjem Turks i Caicos, objavio je američki Nacionalni centar za uragane.

Obilne kiše mogle bi pogoditi južnu, središnju i istočnu Floridu kasno u petak, a istočne dijelove Sjeverne i Južne Karoline do idućeg tjedna, zbog čega bi mogle nastati poplave u nižim područjima.

"Situacija je vrlo promjenjiva", kazao je DeSantis na novinskoj konferenciji te dodao kako je sada "pravo vrijeme da pripremite svoj ruksak za izvanredne situacije, ako već niste".

U okrugu Miami-Dade zatvorene su drive-in i mobilne ambulante za testiranje. Javne plaže, parkovi, marine i golf tereni također će se zatvoriti u petak.

Isaias je ojačao te spada u prvu kategoriju uragana, iako se predviđalo da će doći do druge kategorije. Predviđa se da će oluja utjecati ponajviše na središnje i istočne dijelove Floride, prije no što uragan nastavi prema sjeveru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene