Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promijenio i spol i uvjerenje

Zadrti neonacist postao medicinska sestra - ljevičarka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
35-godišnji Horst Strub nekad je bio skinhead i istaknuti član njemačke neonacističke stranke NPD. Danas se pak zove Monika, radi kao medicinska sestra i kandidat je socijaldemokrata za parlament pokrajine Baden-Württemberg.

'Ne pokušavam sakriti svoju prošlost. Činjenica je da sam bila muškarac i član ultra desnice. No, sada sam druga osoba i u potpunosti sam prekinula sve veze s NPD-om. Sada sam istinski socijalist', tvrdi Monika. 'Znam da sam donijela ispravnu odluku no sada sam žrtva ljudi koji smatraju da sam izdala NPD. Svaki dan primam mnogobrojne prijetnje, a i moju kuću su išarali grafitima'.

Pročitajte i ovo Davorko Vidović uoči izbora Novo okrupnjavanje na ljevici: "Hrvatska živi znatno ispod razine svojih mogućnost" Netrepeljivost i mržnja, hajka na sve strance - sve se to događa posljednjih tjedana u Njemačkoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Šire se mržnja i rasizam Umjesto mira i suživota u Njemačkoj se probudio strah: "Naša zemlja, naša pravila, čak i ako im se ne sviđaju"

Ipak, Monika se očito ne da tako lako zastrašiti. Nakon duljeg uvjeravanja kako nije promijenila samo vanjski izgled zadobila je povjerenje Socijaldemokratske stranke. Christoph Kröpel, glasnogovornik socijaldemokrata u pokrajini Baden-Württemberg opisao je njezinu prošlost u NPD-u kao 'mladenačku ludost'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene