Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobio 30 godina zatvora

Zabio se u nesretnog muškarca i vukao ga po cesti: "Nitko ne bi trebao tako umrijeti, plačem svaki dan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
22-godišnji Martin Eastwood automobilom je pregazio muškarca i vukao ga gotovo kilometar. Dobio je najmanje 30 godina zatvora.

22-godišnji Martin Eastwood, koji je ukradenim automobilom pregazio oca dvoje djece i vukao ga gotovo kilometar, osuđen je na zatvorsku kaznu od najmanje 30 godina. Nakon manje svađe ispred kafića u Chessingtonu u okrugu Surrey, nedaleko Londona, 22 godišnji Martin, ukrao je automobil  i namjerno se zabio u Liama Denta. Vukao ga je najmanje kilometar, dok je muškarac vrištao od boli. 

Automobil je jurio gotovo 100 kilometara na sat. Liam je još uvijek bio živ, nakon zaustavljanja automobila, no preminuo je na licu mjesta uslijed brojnih ozljeda. Sve se dogodilo 26. srpnja 2019. godine u ranim jutarnjim satima. 

Na mjesto događaja došla je njegova obitelj, no Liamu nije bilo spasa. Sutkinja je 22-godišnjem muškarcu odredila zatvorsku kaznu od najmanje 30 godina. Izjavila je kako je sigurno čuo svoju žrtvu kako vrišti od boli, no da je svejedno nastavio vožnju. "Nitko ne bi trebao tako umrijeti. Nijedna majka ne bi trebala sjediti uz cestu sa svojim umirućim sinom u naručju. Ovo je bila okrutna smrt", izjavila je sutkinja. 

Majka Liama Denta poručila je ubojici kako je vidjela sve njegove ozljede i da je morao imati stravične i užasavajuće bolove. "Znala sam da neće preživjeti. Plačem svaki dan. Mučen je i ostavljen na cesti. Zašto se jednostavno nisi mogao zaustaviti i poštedjeti moga sina?", zavapila je majka. 

Na suđenju se doznalo da je ubojica ranije pregazio biciklistu koji je zadobio brojne prijelome, a godinu dana ranije udario je u muškarca koji je zadobio brojne ogrebotine, javlja Sky News. 

22-godišnji Daniel Morris, koji je vozio iza ubojice, pokušavajući ga zaustaviti, priznao je ubojstvo iz nehaja i osuđen je na zatvor od pet i pol godina. Eastwoodova 19-godišnja djevojka, Jasmine Robinson proglašena je krivom za pomaganje počinitelju i osuđena je na dvije godine zatvora uvjetno. Sudac je Eastwoodu zabranio vožnju na 10 godina nakon puštanja na slobodu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene